Gobelinerkunst

Trauma, stereotyper og kønsroller

Type:
Goblinerkunst
Kunstner:
Erin. M. Riley

Erik M. Riley væver gobeliner til at fremvise og sætte fokus på trauma, stereotyper og kønsroller. Hun fortæller selv at hun begyndte på p-piller som 14-årig, da voldtægt i hendes milieu, blev betragtet som noget uundgåeligt. Nu bruger hun sin iPhone kamerarulle i kombination med hendes artisaner færdigheder til at fortælle hendes historier.

Vold i hjemmet, seksuel vold og misbrug, samt de konstant forandrelige syn på kvinder, er hvad driver tekstilkunstneren kontemplativt fremad. Som hun forklarer det: “[Bruises] var en af de slags værker der reflekter på den første gang hvor en fyr prøver at kvæle dig imens i leger, og realiseringen at du lever i en tidsperiode, hvor at en fyr bogstaveligt talt tror, at fordi Bella Donna bliver kvalt på kamera, at det så også er hvad alle andre piger vil have.”

Hun fortæller ydermere også at hun for det meste bliver inspireret af sin egen krop i udviklingen af hendes fletteværker. Men ligesåledes at selvtilbedelsen ikke er det eneste.

“Jeg bliver inspireret af det meste: Dagligdagsinteraktioner med mænd på gaden, cat calls, at have en kæreste, at være seksuelt aktiv, at være nødsaget til at tænke på graviditetsprævention, kondomer et cetera, feminisme, blogs, tumblr, facebook et cetera! Jeg arbejder i et studie hvor jeg lytter til podcasts og tv-serier og film. Nogle gange hvis jeg sidder ned i for lang tid alene, får mine tanker fat i mig og jeg bliver ked af det eller sur over familie problemer og livsudfordringer.”

Traditionelt har vævning været blevet betraget som kvindearbejde, så i en tid hvor et sådan begreb ‘kvindearbejde’ synes nærmest dinoaur-agtigt eller arkaisk, synes det helt på sin plads at Erin bruger vævehåndarbejdet som kunstnerisk medium til at kommentere på patriarkiet.

Helt basalt fremkommer hendes kunst en kommentar på vores årtusinde kultur.

 

https://erinmriley.com/

FØLG @erinmriley