Cécile Davidovici’s broderier

At væve sig ind i sin erindringsverden

Kunstner:
Cécile Davidovici
Projekt:
<<1988
Type:
Broderi

Hvem er vi andet end vores minder? En stribe af snapshots, dufte, blikke, højde- og lavpunkter, alt efter hvilken linse man har bragt med sit iris. Hvad er vi end et narrativ fortalt til os selv dagligt? Er selvet ikke blot en historiefortæller af sin egen historie?

Men minder er nøje udvalgte, og oftest ikke nøjagtige repræsentationer af hvad egentlig var. Ofte er et minde blot en simulation.

Der er da også noget at sige til den direkte oplevelse; at vores oplevelse af den tildels også ofte, blot en simulation. Men det er en længere diskussion, og der er ikke nok øl tilbage.

For Cécile Davidovici, dog, er forholdet til hendes minder anderledes. Snarere end et publikum, eller læser, af sin egen historie, gør hun sig som arkæolog af sin erindringsverden. For hende er vævningen en måde hvorpå at huske, snarere end en fremstilling af statiske minder.

Davidovici giver sin inspirationskilde for fletteprojektet <<1988 tilkende som hjemmevideoer fra hendes opvækst. “Da min mor døde, begyndte jeg at see VHS bånd fra min barndom.” fortæller hun om katalysten til projektet. “Jeg bruger primært bomuld og hør. Jeg har fundet, at de materialer fremkalder den samme varme, som jeg føler, når jeg tænker på min barndomsår.”

 


 

Køb Cécile Davidovici’s broderier her