Idylliske naturmalerier

-> Natur -> Meditation -> Natur ->

Kunstner:
Tom Sánchez
Type:
Billedkunst

Enhver sjæl bygger til sig selv et hus; og ud over dets hus en verden; og ud over dens verden en himmel. Vid så, at verden eksisterer for dig. For du er det perfekte fænomen. Hvad vi er, kun vi kan se. Alt hvad Adam havde, og alt hvad Cæsar kunne, du har og kan også. Adam kaldte sit hjem, himlen og jorden; Cæsar kaldte sit hus Rom; du kalder måske dit, et skomageri; hundred og kilometer af pløjet land; eller en lærdes garret. Men dog linje for linje og point for point, er dit domæne så storslået som deres, dog uden fine navne. Byg derfor din egen verden. Det er Emerson, men vi låner lige.

Over næsten 3 årtier har den Cubanske maler Tom Sánchez bygget sin verden i fredfyldte malerier af rolige floder og blomstrende skove fuld af tårnhøje palmetræer og tykke buske. Betragtet sammen i deres helhed, fokusere hans realistiske og idylliske værker på naturens uhyre udtrækning og deres uendelige herredømme (eller måske damedømme).

Han forklarer selv: “De indre rum jeg oplever under meditation bliver forvandlet til mine malerier landskaber; mit sinds rastløshed transformeres til deponering og losse pladser. Når jeg maler, oplever jeg meditative indre stadier; igennem meditation opnår jeg en union med naturen, og naturen – tilgengæld – leder mig til meditation.”

 


 

@tomassanchezstudio