1440 portrætter manifesterer fra en enkelt tegning

Metamorfose 21th century style

Titel:
Brain Wave
Kunstner:
Jake Fried

“Gevinsten af tålmodighed er, well, tålmodighed.” – Patrick Mischar-Olsen (Det er mig)

I en imponerende genistreg fordret af dedikation og tålmodig, har den visuelle kunstner Jake Fried skabt Brain Wave, en enkelt tegning der udvikler sig over 1440 sekvenser til et enkelt minuts fascinerende portrætanimation. Et værk der tog Jake Fried 7 måneder at tegne. Vildt at man kan tegne bevægelse.

Metoden han begav sig igang med var at tegne et enkelt portræt, skanne det ind i Photoshop, iterere på tegningen, og skanne det ind igen. Det gjorde han altså som sagt 1440 gange. Det er fandme dedikation. Brave. Resultatet snakker for sig selv.

Hvad man bliver mødt med er et digt, eller en manifestation, af the changeling, som snakket om af Jim Morrison i sangen af samme navn. Den primordiale energi, den almægtige magt hvis eneste konstant er forandring.

Samtidig er det også som en drøm, hvis temaer blender ind i hinanden, hvis følelser og ansigter danser med hinanden i sådan en abstrakt grad at man glemmer hvordan drømmen startede, for hver frame er både en start og en slutning. Tja, vel som alt i livet.

Men endnu mere interesant er Jake Friends workflow. Han forklarede til videohostudbyderen Vimeo at han arbejder helt og særdeles uden outline eller uden storyboard: Hver tegning er informeret af tegningen der kom før. Han beskriver det selv således: “Ja, der er en inhærant logik eller rytme som opstår som jeg kreerer mærket. Jeg har udviklet et instinkt eller en mavefølelse for hvornår den næste sekvens er klar til at blive skannet.”.

Fucking ay, brother.