For Amazonas

Annabel's nye facade

44 Berkeley Square, London. Året er 1963 og klubben Annabel’s har netop åbnet sine døre for offentligheden. Men selvfølgelig ikke hele offentligheden, for Annabel’s er en eksklusiv klub i et ekslusivt nabolag.

Annabel’s er kun for medlemmer.

For sin klasse service, ekslusive atmosfære, førsteklasses føde og usammenlignelige underholding, bliver Annabel’s hurtigt et navn der bliver delt i gaden, og over de næste omtrent 50 år bliver klubben mere og mere berygtet til det punkt hvor Annabel’s omdømme går globalt.

Nu spoler vi så frem til året 2018 og Annabel’s åbner igen dørene. Denne gang dog lige lidt ned ad gaden på 46 Berkeley Square. Her står en enorm georgisk herregård. hvor Annabel’s er flyttet til, for nu at kunne tilbyde en endnu større oplevelse: Annabel’s tilbyder nu heldags- og helaftens oplevelser for deres medlemmer, hvad end de har behov for at spise, arbejde eller bare generelt more sig.

At sige at Annabel’s er en af Londons fineste drikkehuler er en underdrivelse. Annabel’s er nemlig en af verdens fineste drikkehuler.

Men som Onkel Ben, Spidermans og vores alles onkel, sagde: “Med stor magt, kommer et stort ansvar.”

Så Annabel’s synes at det gav mening at give lidt tilbage. Så de slog sig sammen med One Tree Planted og The Caring Family Foundation, for under Amazonas banner, at kæmpe for naturen.

Sammen er deres mål at modvirke skovrydning på globalt plan. Det vil de gøre ved at plante 1 million træer inden Marts 2023 – omtrent 6 kvadratkilometer skov ellers tabt. Især er en af deres kerneprojekter at forny biodiversiteten i Araguaia Biodiversity Corridor, som lige nu består af et pletværk af områder destrueret af landbrug, skovdrift og andre ødelæggelsesprojekter. Men med vilje og magt, og en hjælpende hånd fra Pachamama, står de allieredes sejr nær. Regionen er nu anslået at blive den største naturkorridor i verden, ved at forbinde Amazonas regnskoven med Cerrado reservatet over en distance på 2600 kilometer. Lige omtrent samme distance som fra Moskva til London.

Men hvad er Annabel’s rolle i alt dette?

Altså man kan jo ikke forvente at det er klubbens bartendere og kokke som sendes på udflugt til Sydamerika for at plante træer, og det ville desuden være økonomisk ufornuftigt kunne nogle mene.

Nej, Annebel’s drager nytte hvor de står stærke. Deres image, og deri, evnen til at formgive den kollektive bevidsthed. Ja, billeder er stærke og kunst er magtfuld, så her er hvad der sker: Spravlende fra fortovet til taget og all around, slynger linianer og planter sig om Annabel’s herregårdspalæet, og bader hele foretagendet i hvad nogle ville kalde den Grønne Drøm. Indgangen til den eksklusive klub er tildækket af en luksuriøs installation af blomster, bregner, og som krydderi en flok farverige og eksotiske fugle der flyver rundt. Ja, den sande ekslusive klub. Dedikeret til Amazonas. For Amazonas.

Behøves der siges mere?

 


annabels.co.uk