Anne Juul Christophersen

Drømmeekkoer i morgenlyset

Titel:
Drømmeekkoer i morgenlyset
Billedkunstner:
Anne Juul Christophersen

I drømmene kan du gøre alt, men ingenting overhovedet. Alt kan ske, men sjældent er det noget du vælger. Det er bare noget der sker.

En kosmisk film.

Billedkunstner Anne Juul Christophersen’s malerier læner sig lidt opad af sådanne søvntanker. Hvert maleri føles som et arkaisk minde – drømmeekkoer i morgenlyset.

En anekdote Anne Juul Christophersen selv spyder os med er at, “så mange mennesker er så tæt-knyttet til mine malerier og fortællingerne i dem. Jeg har mødt en del mennesker som begyndte at græde når de kiggede på dem. Jeg er blevet tilsendt smukke digte om dem. Jeg mødte endda en høj fuldvoksen man, som pegede på den lille pige i mit maleri, og sagde: “Hun er jo ligesom mig.”.”

Skønt.

Til dels fantasi, dels surrealisme, dels drømmeverden, Anne Juul Christophersens malerier er svære specifikt at definere, udover lingvistik. Vi ved det uden ord at artikulere. Vi behøver kun at kigge på dem.

Man bliver taget til en anden verden, som kun psykedeliske planter, dmt-udløste drømmelandskaber og sublim kunst, kan gøre det.

Så hatten af til hende, dem af os der går med hat. Hendes malerier er så smukke, uskyldige og fortryllende, at man for et øjeblik bliver et barn igen.

 


www.annejuul.dk

FØLG @annejuulchristophersen