Bedækket af Lianer

Et hyggeligt arbejdsområde for kreative individer

Navn:
Writer's Shed
Sted:
Australien
Indretningsarkitekt:
Matt Gibson
Landskabsarkitekt:
Ben Scott

Hvordan laver man det bedste kreative arbejdsskur? En australsk forfatter (navn ukendt) hyrede den Melbourne-baserede arkitekt Matt Gibson til opgaven: At skabe det perfekte skriveskur. Skriveskur er desuden navnet. I hjørnet af boligens have gemmer vedbend lianer hulen. De stedsegrønne planer fungerer som kamouflage der slynger sig over havestudiet. Ikke mere end 10 kvadratmeter stort, tilbyder den lille bygning et hyggelig arbejdsområde til kreative individer.

Bygningen maskerer sig selv blandt havens landskab og hegnets indgrænsning. Skuret bliver ét med det omringende landskab – en levende del af haven snarer end en pålæggelse.” Forklarede Gibson.

Matt Gibson bragte landskabsdesigneren Ben Scott med ombord i designet af plantemiljøtegningerne til bygningen. Idéen var at gøre så at bygningen føltes som en del af haven. Af den årsag valgte de hvad man kalder Boston vedbend. En hurtigt-voksende lianplante som kunne vokse over hele bygning. Det smarte – udover det æstetiske – er at planten naturligt holder bygningen i læ fra solen, og hjælper med at nedkøle interiøret på varme dage i Australien.

Naturligt lys, naturlige materialer, masser af grøn. Det er som vi foretrækker det.