At være barbarisk og fri

'Sortilège' - en fotoseance

Titel:
Sortilège
Model:
Kasia Struss
Fotograf:
Hans Feurer

Det arketypiske billede af det vilde og barbariske er svært at finde i den moderne modeæstetik, som ofte er præget af renhed, en put-well-togetherness og at være civiliseret anlagt. Sortilége fotoseancen med Kasia Struss for Número Magazine mindes om et forsøg på at spore en æterisk sandhed, ved at fremkalde en ældgammel hedonistisk tilstand igennem stiludtrykket. The sexy savage. Man gør sig jo også klog i at huske at vi har været barbariske og vilde længere tid i menneskets eksistens end vi har været civiliserede og kedelige.

At undertrykke sin vildskab kan kun være at lyve for sig selv. Det er nogle meget spredte tanker, og det er svært at gøre klart med ord, men det er heller ikke det vigtigste. Det vigtigste er vel at plante frøet, hvor end abstrakt, og lade individet selv bygge på dette, lade individet selv gro det.

Det esoteriske er for de fleste, jo også alt andet end dogme og paganisme. Modsat moderne religioner,  der er alt andet end frihedsberøvelse. Paganisme er en hyldest af vores væsen og dets frihed, og det er ligepræcis hvad fotoseances her formår at udtrykke.

@kasiastruss