Valnød Magi

En dampbøjet møbelkollektion fra Bae Se Hwa

Møbelkollektion:
Steam Bent
Designer:
Bae Se Hwa

Bae Se Hwa’s nyeste møbelkollektion er et episk testamente til valnødtræets herlighed som møbelmateriale. Bølgeformet til perfekt at følge kroppens konturer, forekommer møblerne både æstetisk nydelige samt ergonomisk komfortable.

Den sydkoreanske designer udnytter valnødmaterialet til det fulde af træets egenskaber. Først studerer han menneskekroppens form og designer derefter møblerne til perfekt at imødekomme dets komfortkrav. Derefter bruger han hvad man kalder Dampbøjning-teknikken: Han varmer valnødtræet op ved hjælp af damp indtil det bliver eftergiveligt, og så former han hele møblet kun ved brug af sine hænder, fra råt træ til raffinerede designermøbler.

Det er artisanernes dyder der bliver bragt tilbage i en tid præget af homogen masseproduktion, og det varmer ens hjerte att betragte sådan kærlighedsfyldt håndværk atter igen.

Bae Se Hwa forklarer selv, at han drager inspiration fra Baesanimsu, en arkitektonisk filosofi som betragter hjemmets ideelle position som værende med bjergene i ryggen, og floderne foran: Et bindeled, eller møde, mellem det hårde og konstruerede, og så det flydende og det bløde.

Du kan se teknikken her:

www.baesehwa.com