Bæredygtige sneakers til foråret

Efterlad et positivt fodaftryk – bogstaveligt talt!

Sneakers industrien er bestemt ikke kendt, for at være en ej etisk eller bæredygtig industri. Snarere er det en af de mest forurenende industrier her på planeten, og markedet bliver kun større og større. Lad os kigge lidt på fakta:

  • Der bliver produceret mere end 23 millarder par sneakers årligt.
  • Der bliver smidt mere end 300 millioner par sneakers ud årligt.
  • Det tager omkring 30-40 år, for et par sneakers at blive nedbrudt.
  • Sneakers er en af de forbrugervarer som spilder flest ressourcer under produktionen.
  • Sneakers industrien viser ingen tegn på at sænke farten, snarere kan vi se at sneakers markedet vokser.
  • Udover sneakers industriens uetiske produktionsvilkår i de såkalde “3. verdens sweatshops”, efterlader de et kuldioxid aftryk der kan mærkes af os alle.

Dog er ikke alle sneakers mærker er fjender af moderjord – De her 4 sneakers mærker er i fronten af etisk og bæredygtigt design. Centralt og ens for alle de nedenstående sneakers mærker er, at de benytter sig af øko- og veganer-venlige materialer, samt en innovativ produktionsprocess som mindsker ressourcespild. Men lad os komme igang.

Her er 3 bæredygtige sneakers mærker som formindsker dit miljømæssige fodaftryk – bogstaveligt talt.

 

1. Allbirds

Sneakers mærket Allbirds proklamerer at være “verdens mest komfortable skomærke”, og udfra deres udvalg kan man tilføje, at de ligeså er en af de mest pæne bæredygtige sneakers på markedet. Selv skriver de på deres webshop at “Moder Natur er vores muse. Ved at bygge på hendes gerninger, finder vi nye brugsmuligheder for materialer der allerede eksisterer lige foran os.”. Alle deres sko er lavet af bionedbrydeligt uld fra Merino Fåret.

 

https://www.allbirds.com

 

2. Reebok’s plantebaserede sneakers

Hvem elsker ikke at se et af gigantmærkerne tage et skridt i retning mod den Grønne Drøm? Her har vi Reebok’s bæredygtige initiativ i form af deres plantebaserede sneakers kollektion. Ved at vælge disse par sneakers frem for deres øvrige udvalg sender vi et signal til toppen af Reebok, om at vi stemmer med vores kroner for en sundere planet. Disse ‘Bomuld Majs Sko’ er lavet af 100% bomuld, og sålen er bygget af majs. Parret kommer desuden i genanvendt indpakning.

 

https://www.reebok.com/us/npc-uk-cotton-and-corn-shoes/

 

 

3. Thread by Everlane

Tread by Everlane er sneakers mærket for dem som foretrækker bæredygtigt kvalitetslæder. Produceret i læder og med snørebånd og inderside lavet af plastik er dette enhver neo-hippies drøm. Thread by Everlane proklamerer selv at deres sneakers er verdens mindst miljøskadelige sneakers.

Så hvis du er især bevidst om dit klima-aftryk har Thread by Everlane stor eftertræksværdi. Det er et mærke som henvender sig til minimalisme og retroelskere som lige tænker en ekstra gang inden de forbruger.

 

https://www.everlane.com/