Bæredygtigt sportstøj

4 brands der gør sit for at hjælpe

Grundet materialerne og processerne involveret i produktionen af sportstøj, kan sportstøj ofte have en større miljømæssig påvirkning end vores almindelige hverdagstøj.  Er vi er meget aktive mennesker, får vi også slidt vores sportstøj hurtigere end vores almindelige hverdagstøj. Derfor er det utroligt vigtigt – vigtigere end normalt – at vi leder efter holdbart, bæredygtigt og etisk-produceret sportstøj, når det nu er, at vi skal fylde sportstasken op med nyt.

Men at finde etisk-produceret og bæredygtigt sportstøj kan være en ekstrem bestræbelse, ja mere ekstrem end det maraton der var ment at skulle løbes. Så allerede inden vi har fået klædt os parat, er vi allerede udmattet af opgaven. Så bliver det pludselig alt for nemt at hoppe ned i den lokale sportsbutik, og bare spørge ekspedienten efter det bedste og billigste, og hvad ekspedienten da synes er det bedste, er nok noget ikke så nært den Grønne Drøm som man kunne have ønsket sig. Det er så her KOLLEKTIONEN kommer ind.

Fra løbesko til leggings til tanktops har vi her kompileret en liste af 4 sportsmærker, som gør sit for at bidrage til planetens helbred. Nogle spænder bredt i deres produktudvalg, andre er mere specialiseret, men hvad end du er til løb, svømning, yoga, styrketræning eller vandreture, er listen her mere end tilstrækkelig til at dække dine fitness behov.

Det var opvarmningen, nu skal vi igang.

Organic Basics

Produkter: herre og dametøj basics, undertøj, lounge og sportstøj

Bæredygtighed: økologiske materialer, bæredygtig produktion, etisk fabriksfremstilling

Bestilling: leverer internationalt fra Danmark 🇩🇰


Det fedeste ved det danske tøjmærke Organic Basics, er at de er så bæredygtige, at selv deres hjemmeside er bæredygtig.

Deres trick er egentlig bare at holde indholdet på siden til et minimum og kun loade grafik (billeder, animationer, videoer osv.) når brugeren forespørger det. Vi kører samme system her på KOLLEKTIONEN. Smart og simpelt, men det gør nok ikke den store forskel i det store billede, virkelig. Det fortæller dog noget om firmaets dedikation til bæredygtighed. Det er det konstante tema i alt hvad de gør.

Hvad der tilgengæld gør en stor forskel i det store billede, er det tøj som de producerer. Siden 2014 har Organic Basics etableret sig på den internationale modescene med deres simple, men elegante klæder. Nøglen til succesen har ligget i den høje kvalitet af deres tøj, deres bæredygtige produktion (som er hovedkompasset i hele foretagendet), og deres etiske praksis. Helt basic, at brandets førsteprioritet altid er planeten 🌿

 


dk.organicbasics.com


“Som designer kan jeg godt lide at arbejde med stof som ikke bløder. Det er derfor jeg undgår alt dyreskind.” – Stella McCartney


Wolven

Produkter: herre og dame svømme- og yogatøj

Bæredygtighed: genanvendte materialer, Oeko-Tex standard tekstiller, kulstofneurale, fjerner 1 kilo affald fra havene for hvert salg

Bestilling: leverer internationalt fra USA 🇺🇸


Det lidt mere funkede barn i klassen, er Wolven det bæredygtige valg for dem som gerne vil have et lidt mere jazzy udtryk på yogamåtten eller i svømmehalen. Wolven producerer elegante geometriske sportsbh’er, leggings og short udad OEKO-TEX certificeret rPET fra genanvendte plastikflasker.

Ideologien er sat, et bæredygtigt og aktiv liv, er et liv som er værd at leve. Det er Wolven sagt kort. Deres mission er kortlagt, vejen går mod en verden af bæredygtighed. En grønnere, sundere verden.

Hvad gør Wolven unik dog, udover deres økobevidste kernesjæl, er klart deres Cancel Plastic initiativ, som agter at fjerne som minimum 1 kilo skrald fra havene for hvert salg de gør. Kombineret med faktum at deres tøjdesign er af højeste kvalitet og ydermere yderst stilfuldt, gør det Wolven til en af vores absolut favorit bæredygtige mærker her i det 21. århundrede. En allieret for den Grønne Drøm.

Bare tænk på det, for hver ting du køber fra firmaet, fjerner du 1 kilo affald fra verdenshavene!

Amazing…

 


wolventhreads.com


“Spild er ikke spild før vi spilder det.” – Will.I.Am


Patagonia

Produkter: herre og dame udendørstøj, atletik, ekstremsport

Bæredygtighed: økologiske materialer, bæredygtig produktion, etisk fabriksfremstilling, 1% af alle salg doneres til naturen

Bestilling: leverer internationalt 🌎


For dem som elsker udendørslivet, og for dem som virkelig elsker udendørslivet. Patagonia har en treenighed af en mission: Penge, mennesker og planet. I Patagonias tilfælde fungerer de 3 symbiotisk. De styrker hinanden.

Patagonia var også en af de første brands til at opdage faktummet, at når man giver til planeten, så giver planeten igen. En superallieret at have på sin side. Det var dog også en af de ting som har gjort at selskabet har bevaret deres kundeloyalitet fra deres ydmyge begyndelse i Californien tilbage i 1970erne, og til dagen idag hvor de er en af de største udendørs- og sportsmærker i verden.

Brandet er ofte blevet omtalt som et “aktivist selskab” for deres bæredygtige og planetsundhedsfremførende produkter og initiativer. Ikke et dårligt selskab at være i.

Patagonia producerer æstetisk højkvalitets udendørs- og sportstøj, samt hyggeligt og komfortabelt hverdags tøj til mennesker i alle aldre. Samt til kæledyr engang imellem, når de skal være ekstra vovede. Dog er Patagonias mest populære produkter indenfor kategorien udendørs tøj og udstyr, eller det er jo så udenfor indenfor. Ej det bliver kompliceret det danske sprog til tider.

Ihvertfald er der intet som Patagonia slækker på. Som sagt er deres sportstøj i den fineste kvalitet, lavet til højeste præstation, og et løfte om bæredygtighed. Patagonia følger altid de mest strikte politiker hvad angår deres fremstillingsprocesser og fabriksvilkår, når det handler om sikre arbejdstilstande og etiske arbejdsforhold. For lige at køre den helt hjem, donerer Patagonia og 1% af alle deres salg til bevarelsen og genoprettelsen af naturen.

Patagonia er virkelig my kind of people, forstår du?


patagonia.com


 

“Jeg vil gerne medbringe en besked, som er veganisme, og at der ikke behøver at være tortur involveret i fabelagtig mode. Du kan være stilet og bæredygtig på samme tid.” – Miley Cyrus

 


PACT

Produkter: herre og dame sportstøj, yoga, lounge, undertøj

Bæredygtighed: GOTS certificeret økologisk bomuld, produceret i Fair Trade certificerede fabrikker

Bestilling: leverer internationalt fra USA 🇺🇸


PACT er et brand der gør det muligt at få økologisk og bæredygtigt tøj på et budget, og jo faktisk den mest prismæssigt-tilgængelige mulighed på vores liste af bæredygtigt sportstøj.

Fra begyndelsen har PACT været dedikeret til at få indkøbe 100% økologisk bomuld, og producere deres tøj på Fair Trade certificerede fabrikker. Det bæredygtige brand benytter sig desuden heller ikke af nogle giftige farvestoffer til fremstillingen af deres produkter.

Udover at fremstille bæredygtigt tøj af den højeste kvalitet, som både er økologisk og prisoverkommeligt, har PACT også innoveret deres plastik indpakning. PACT bruger nemlig komposterbar plastik emballage som hurtigt nedbrydes på lossepladserne, og også kan genanvendes ligesom almindelig plastik.


wearpact.com