Balmain’s Vinterkollektion for 2019

Couture Artisanal møder High Fashion

Modehus:
Balmain
Kollektion:
Vinter 2019

Balmains vinterkollektion for 2019 er minimalistklunset du har ledt efter.

Vi har fundet det til dig.

Sig tak.

Vi befinder os I udkanten af Paris, lige efter Porte de Champaret, i en gigantisk og hul industriel bygning. Modellerne går ned og catwalken og det første der kommer en til sinde er hvor moden Olivier Rousteing’s vinterkollektion for Balmain er. Muligvis hans mest modne til date. Han har efterladt hans forkærlighed for de store skuldre og overdådige in-your-face dimser og dutter, ja, denne kollektion er prydet af en ædru karakter – den har et mere kondenseret look. Hvor at det simple bliver ekstravagant netop på grund af dets simpelthed. Hvor at en enkelt streg springer i karakter netop fordi at den befinder sig i et landskab blottet for andre streger. Som en zebra på en dansk mark. Det minder en om Edith Head’s ytring, at hun kan lide hendes tøj tæt og stramt nok til at vise at hun er en kvinde, men løst nok til at vise at hun er en dame. Det er jo det mode kan gøre, et medium på den måde at det er en rigtig simpel måde at sige noget rigtigt kompliceret.

Det er også i simpeltheden, i det subtile broderi, at tøjkollektionen fra Balmain bliver allermest lukullisk. Men det er bestemt high fashion – det elegante og sofistikerede gennemsyrede hvert af lookene. Især jakkerne til kvinder som du kan se for oven træder igennem som fra det hindsides. Aldrig har nogen set så godt ud i en vinterfrakke.

Det er couture artisanal, er hvad det er. Sofistikeret, bohemian og essenkrisk, alt på én gang. Savage Astronaut for fanden.