Billie Eilish

Begrav en ven

Sanger:
Billie Eilish
Sang:
Bury a Friend
Instruktør:
Tim Richardson

Billie Eilish er en amerikansk sangskriver og sange, der ser ud til at tage verden med storm lige nu. I mean, 20 millioner følgere på instagram og 285 millioner visninger på YouTube? Ja.

Hun er 17 år gammel forresten. Hvad lavede du da du var 17? Jeg ved hvad fyldte mit hoved dengang, og det var på ingen måde ligeså erfarent og udviklet som det, det her californiske vidunderbarn besider.

Det interessante er, at hendes fænomenale modenhed ikke engang er faciliteret af nogen former for psykoaktive substanser. Det var det som gjorde at jeg blev voksen og på stien til sublim selv-udvikling. Hun kommenterer selv om sin kreativitet og sangskrivning at:

“Vi prøver at skrive hvad alle går og tænker på, men ingen snakker om. Vi prøver at sige ting som ikke behøver at være så dybt: Det kunne noget random, såsom “Jeg er ked af det.”, men du ender med at sige noget meget dybere på en måde der giver direkte mening, men som du aldrigt rigtigt havde tænkt på.”

I can dig that. Det går meget vel i spænd med min egen ideer om kompleksitet og simpelthed: At når man har bevæget sig tilpas nok igennem kompleksitetens spindelvæv, og kommer igennem og ud på den anden side, så er du ankommet til det simple. At det meget ofte er sådan at det mest dybe og komplekse faktisk har en simpel sandhed. Ofte er det sådan med platituder er det ikke, at de stopper med at have mening pga. saturering, eller måske aldrig havde nogen til at begynde med. Så man stopper med at kigge og ignore deres simple visdom, indtil man en dag efter enten en meningfuld begivenhed i ens liv, eller en tur igennem konceptualiseringernes labyrint, kommer tilbage til dem og forstår som de altid var ment at skulle være forstået. Men man kan sjældent intellekt nærme sig dem, hvor end meget man prøver: Man bliver nød til at lade oplevelse og erfaring fortælle én det som man allerede vidste i sit hjerte.

Krystaliseringen af et teenage-ikon er et fascinerende fænomen, indeed.

 

Sanger: @wherearetheavocados

Instruktør: https://timrichardson.tv