Bionedbrydeligt tennistøj

adidas x STELLA McCARTNEY's bæredygtige initiativ

Tøjdesigneren og modeebrandet Stella McCartney har netop nu løftet sløret for et samarbejde med Adidas. Tøjkollektionen består af blot to produkter som er produceret af genanvendte materialer. I forsøget på at hoppe på den bæredygtige bølge, establiserede de to selskaber et yderligere samarbejde med det bæredygtige innovationsselskab Evrnu, for at skabe en bionedbrydelig tenniskjole, og verdens første 100% bæredygtige og genbrugelige sportstøje.

Sportstrøjen kaldt “Uendelighedstrøjen”, er lavet af 60 procent nucycl fiber. Et materiale som Bæredygtighedsfirmaet Evrnu har produceret fra genanvendte tråde. Processen centrerer omkring nedbrydning af bomuldsfibrene ned til deres originale polymere, som så bliver udvundet til det bliver en væske, hvor at det derefter bliver bearbejdet til nyt tøj ved brug af en 3D printer.

I fremstillingen af den bæredygtige trøje blev der ydermere benyttet genanvendt garn og økologisk bomuld fra deponeringsanlæg, som udgør de resterende 40 procent af dee brugte materialer. Kombineret udgør materialerne et stærkere og mere holdbart bæredygtigt tekstil.

Det andet produkt i tøjkollektionen fra Adidas by Stella McCartney er en bionedbrydelig tenniskjole, og blev produceret med hjælp fra et andet bæredygtighedsfokuseret firma, Bolt Threads. Til fremstillingen af kjolen benyttede alliancen sig af cellulosefiber og mikrosilke som garn. En tekstil der er fremstillet af de 100% bæredygtige materialer vand, sugar og gær.

I designet af sportstøj har man altid funktion først, og derefter kommer form. Så det giver perfekt mening at benytte sig af bæredygtige og økologiske materialer og principper undervejs i fremstillingen. Koncepten bag den nyeste økologiske tøjkollektion af bæredygtigt tennistøj, er at tilbyde svar og alternativer til de ellers naturødelæggende produktionsmetoder, som modeindustrien ellers er kendt for.

“Modeindustrien er en af de mest skadelige industrier for miljøet. Vi kan ikke vente længere på at søge efter svar og alternativer. Ved at skabe en hel og aldeles åben tilgang til tekstilspild problemet, kan vi hjælpe industrien som helhed med at bringe mere bæredygtige metoder ind i virkeligheden. Med Adidas by Stella McCartney skaber vi højtydende produkter som også beskytter planetens fremtid.” Fortæller Stella McCartney om kollektionen.