Casa Wabi

Kunstnerkollektiv i Oaxaca, Mexico

Navn:
Casa Wabi
Sted:
Oaxaca, Mexico
Hovedarkitekt:
Tadao Ando

Tænk nu hvis man tog en gruppe af Japanske arkitekter, infunderet med zen æstetik og ideen om hjemmet som rolighedstempel, flytter dem til den Mexikanske stat Oaxaca og beder dem gå til værks med at skabe. Hvad mon der ville opstå?

Den japanske arkitekt Tadao Ando er hovedpersonen bag, og faciliterede processen fra start til slut. Udførelsen endte med opstanden af ‘Casa Wabi’, et boutique og chic strandhus på Oaxaca’s kyst. Boligen er ment som et kunstnerkollektion hvor designets formål netop er at opfordre og invitere til sammenhold og fælleskab: Introspektion og menneskelig samvær.

Ando bragte 8 andre arkitekter med sig, og sammen var de i stand til at undfange 6 fristående boligkomplekser, alle centrerer omkring hovedbygningen. arbejdstudier, udstillingsrum, fællesstuer og selvfølgelig soveværelse var de essentielle guidende krav under konstruktionen.

Et stenkast (næsten da), eller ihvertfald en kort køretur, fra Puerto Escondido, en afslappet kystby helt syd i Oaxaca. Puerto Escondido er velkendt for dets famøse bølger og kridthvide strande. Ligeså et backpackers tilflugtsted, så for dem der ønsker at søge væk fra masserne i søgen efter ro, introspektion, reflektion, intellektuel eller kunstmæssigt udfoldelse, fremkommer ‘Casi Wabi’ et perfekt multikulturelt zen miljø.

 

 

ADDRESSE
Casa Wabi
Carretera Federal Salina Cruz, Santiago
Pinotepa Nacional 113, 71983
Puerto Escondido, Oaxaca, Mexico
Tel: +52 954 5822840

www.casawabi.org