Chris LaBrooy

Fremtiden er ikke den samme som den plejede at være

Type:
Digital Bevægelseskunst
Kunstner:
Chris Labrooy

Når man lægger dyb koncentration omkring et emne og man gør det over en længere periode – år f.eks – finder man sig selv relatere en masse til emnet, som normalt ellers ville have forekommet umiddelbart separat.

Sådan har jeg det med Chris LaBrooy. Jeg kan ikke lade vær med at relatere hans digitale kunst til ideén om det digitale utopia i horisonten: Virtual Reality.

Nysgerrige scener krystalliserer som Chris LaBrooy leger med naturens love i legeagtige scenarier, hvor familiære objekter danser med fantasien og magi manifesterer. Hvor interesant og sjov den nye verden vil forekomme når vi skaber den. Et sted hvor vi endelig kan være guder.

?

Renderet i hyperrealistisk 3D, fremviser hans virtuelle bilkonstruktioner umulige forvridninger og krumspring. Bestemt nogle solide og skøre narrestreger.

Tænk på den dag når alt er automatiseret og alle får deres hyre fra det digitale. Når kunstneren bliver ingeniør, og ingeniøren bliver kunstner. Så er alt muligt ligepludselig.

Fremtiden er ikke den samme som den plejede at være.

Det kommer næppe som en overraskelse at LaBrooy er bil-afficionado, eller enthusiast. Når han ikke er begravet i grafisk design og bevægelseskunst gigs fra overdådige klienter såsom Apple, Nike, Porsche, Time Magazine, what have you, kan han findes bag rettet i sin Porsche Cayenne eller Cayman GT4, susende igennem de skotske højlands slangende landeveje.

@çhrislabrooy