CONCEPT/689

Svømmepølen fra fremtiden

Design:
CONCEPT/689
Designer:
Roman Vlasov

Den ukrainske konceptarktikt Roman Vlasov er designeren bag ‘Concept / 689’, et spekulativt og futuristisk svømmepøls kompleks der lag efter lag graver sig ned i jorden, som var det egentlig integreret deri siden tid utilgængelig. Med andre ord: En fremtidsagtig version af de Yukatanske ferskvandshuller i Mexico.

Min egen første reaktion da jeg så de her billeder var intet mindre end “wauw”. Forståeligt nok ikke? Det her slående designprojekt sidestiller naturens vitalitet og farverige livlighed med menneskets eget kurvemønster, menneskeskabt sandt, men naturligt ikke des mindre, for udover buernes harmoniske perfekethed kunne det ligeså godt være skabt af vind og vejr. Layoutet a pool strukturen efterligner nemlig så gennemtænkt formen af et eroderet geologisk landmærke.

Ved et øjenglas er separationen af natur og struktur unægtelig, man ved præcist hvor det ene ender og det andet begynder, hvide bløde kurver af sten mod frodighed der omringer. Men hvor landskabet og arkitekturen møder er dog alligevel ikke så nemt som bare sådan: De 2 komplimenterer hinanden i sådan en grad at det æstetiske faktisk på en måde fortsætter, dog usynligt, imens det fysiske og materielle stopper.