Dansk Zen i London

I London, bro

Sted:
Sticks n Sushi, London
Designere:
Norm Architects

Der er noget meget kompatibelt mellem den skandinaviske, og især den danske, designæstetik, og så den japanske. Det kommer ned til ro, harmoni og en fjendtlighed overfor kaos.

Inden jeg fik øjnene op for tegnestuen Norm Arkitekters samarbejde med Sticks n Sushi i London, havde jeg aldrig forbundet sammenhængene inde i min egen ynkelige informationsprocessor. Men os og japanerne er mere ens, end man umiddelbart skulle tro.

Helt og særdeles gnidningsløst har de blendet den japanske sans for zen sammen med den danske, vel skandinaviske, forkærlighed for minimalisme, og resultatet er mere end summen af dets bestanddele. Absolut.

Fuck yes. En nærmest baseret enhed af monokromatiske paletter giver plads, til at subtile detaljer kan træde i karakter og at de naturlige materialer får lov til at skabe deres magi på atmosfærens lærred. Samtidigt skaber en dans af lys en kosmisk legeplads, hvor man øjeblikkeligt mærker et stemningsskift uden umiddelbart at kunne mærke, hvorfor præcis at ens sind reformere.

Det hele kommer ned, til valget af de præcis helt rigtige designermøbler, designerstole og designerborde. Det er ikke bare et spørgsmål om penge, platito, nej det er en kuratisk evne der kræver at søge i et indre katalog af tusinder af møbel muligheder og sammensætte de netop helt rigtige. Det kræver at udviklet en raffineret sans for hvad der er muligt og hvad der er tilgængeligt, og så at junglere disse.