De er vores venner

Lad os ikke glemme dem

Fotograf:
Steve McCurry
Subjekt:
Dyr og Mennesker

Min største frygt hvad angår klimaforandringerne er, at vi mennesker overlever, men dem, vores venner, dyrene, går forglemmelsens tid imøde. Jeg vil her da tilføje  til Nietzsches udmelding, “at uden musik ville livet være en fejltagelse.”, at uden musik og dyr ville livet være en fejltagelse. Men sådan kan man jo blive ved. “Uden pilsner ville livet være en fejltagelse.” etc.

I det politiske klima disse dage er det et meget ophedet emne, det her med race og køn. Den hvide hader den sorte, den sorte hader den hvide, manden hader kvinden, og kvinden hader manden. Alt det her pjat. Alle elsker at hade, og alle hader at elske. Der kunne jeg dog trods alt bedre lide 60erne. Der elskede man at elske, og hadede man at hade. Men de røg også bananer og glemte at gå i bad dengang, så hvem ved.

Den berømte fotograf Steve McCurry har dedikeret en stor den af sin karriere på den menneskelige sag, køn og race, men vender nu linsen for at dokumentere de unævntes sag, dyrene og vores forhold til dem. Dette er et fotografiprojekt om menneskets bedste venner, og til hundene der læser det her, selvfølgelig snakker vi om jer her, men også om katte, i er alle vores venner, selvom vi har været lidt nogle dårlige nogle af slagsen de seneste tusinde år. Vi lover at gøre os bedre.

Igennem fotoserien for vi pauses i øjeblikkene mellem alenehed, humor og kærligheden. McCurry inviterer beskueren til at stille spørgsmål hvad angår kompleksiteten i vores forhold til dyrene, og deres til os. Synes passende.


 

https://www.stevemccurry.com