De Fire Blade

En villa for naturelskerne – atter

Bolig:
De Fire Blade Villaen
Tegnestue:
Kias Architects
Lokation:
Karuizawa, Japan

Så igen, atter, har vi endnu en af de her badboys. Fristederne for naturelskerne, for alle dem der ser gud i et egetræ eller en kastanje. Hvem ser helligheden selv i et græsstrå. Zenkunsten hænger ret godt i skik med en sådan filosofi, og derfor er det næppe synderligt overraskende at ‘De Fire Blade Villaen’ ligger placeret i et skovområde i Karuizawa, Japan. En mimesis af de naturlige omgivelser, et perfekt sted at ryge noget weed. 150 kilometer fra hovedstaden Tokyo, men en komplet anden verden.

Du ser det i den hjertelige opmærksomhed på detaljerne (hvorfor det er et godt sted for 420): Husets elementer er sådan arrangeret at de alle, efter funktion, bedst går i spænd med udendørsmiljøet der omringer. Stue og køkkenområdet skyder mod sydøst, så at hjemmet får et konsekvent lyst og varmt komsammen-område. Sove- og badeværelset er orienteret mod vest, hyggeligt i omfavnet af den tykke og frodige del af skoven, hvor lys færdes svære.

Mere indlysende har husets planlægninger været tungt inspireret æstetisk af landskabet, designet til at efterligne træerne bløde buk. Ligeså er huset fundamenter efterladt blottet, for at optage den særlige sårbare karakteristik du finder i verdens flora. På samme måde er boligen nøje tilrettelagt i matematiske proportioner, såsom du normalt kun ser i naturens snefnug og andre diverse naturlige formationer.