Den Sidste Skov

🖕 Jair Bolsonaro

De fleste har nok glemt det, og fair nok, distraktionerne er mange, og agendaen er jo netop, at du skal glemme det.

I 2019 stod Amazonas i flammer.

Grunden til jeg selv husker det, var fordi at jeg lige var kommet derfra, efter et års rejser i Sydamerika. Mine venner der boede i nærheden hvor flammerne hærgede, sendte billeder derfra.

Man kunne ikke kalde det helvede. Nærmere var det som om himmelriget stod i flammer. Himmelen helvedegjort.

Ja, Amazonas Regnskoven er under belejring. Det har været i en del tid, ca. siden der blev opdaget at gummi kunne få kapitalismen’s hjul til at køre hurtigere og bedre.

Da Jair Bolsonaro blev præsident af Brasilien, begyndte murene dog at vise tegn på at briste. Selv spekulerede jeg at han havde en finger med i spillet da Amazonas stod i flammer. Men hvem ved, det kunne ligeså godt have været Green Peace.

Yanomami-stammerne er en af de folkefærd som kalder Amazonas for deres hjem. Omtrent 40.000 mennesker som lever dybt indeni regnskoven.

Dem er der nogle der har lavet en film om.

Dem nogle er den brasilianske prisvindende filmskaber Luiz Bolognesi, og Yanomami shamanen Davi Kopenawa.

Filmen er en ultra stilistisk dokumentar / drama, som formår at blande myter, natur, fortid og nutid sammen i et spektakulært vivarium af skønhed.

“The Last Forrest”, som er navnet på filmen, er Amazonas livet poetiseret, så at vi kan fatte at vores billige IKEA møbler, juveler og gummidæk, altså har en pris, og den pris er skønhed.

Prisen er livet selv.

Så ja, fuck Jair Bolsonaro 🖕

 


Den Sidste Skov