Det Magiske Hør

Sommerens bedste stof

Til siden bomuld, her kommer hør. En af de mest bæredygtige stoffer overhovedet, og det fænomenalt bedste til de varme dage.

Hør, som er lavet af hørfrø, er en af de ældste tekstiler benyttet i historien. I årtusinder har man smadret hørfrøet til fiber. Allerede dengang før civilisationernes opståen, brugte man hør til at lave tøj. Senere brugte de ældgamle egyptere det endda til at balsamere deres mumier med. Hvis du vil se ældgammel hør, er en tur på Nationalmuseet eller Glyptoteket helt tilstrækkeligt.

Hørplanten er meget tilpasningsdygtig. Den kan vokse i næsten alle klimaer, hvilket gør at kulstofaftrykket fra fragten stort set er elimineret når det kommer til hør. Ligeså, for at gøre det endnu bedre, kræver hør stort set ingen menneskehjælp eller kemikalier for at gro sig stor og sund. Regn og jord er nok til at lade planten gå fra lillebitte frø til fuldvoksen plante og derefter tekstil.

Nå hør så er blevet omformet til tekstil forøges dens bæredygtighedsfaktor blot. Hør er nemlig ekstremt holdbart, og simpel logik fortæller os så, at jo mere holdbart et stykke tøj er, jo længere har vi det før at vi skal købe nyt. På den måde går holdbarhed og bæredygtighed hånd i hånd.

Men skal vi lige se, hvorfor at hør er så meget bedre end bomuld? Til at starte med er hør både stærkere og mere holdbart end bomuld; hør tørrer hurtigere, og hør tager ikke skade af solstråling. Snakker vi sæson, er hør endnu mere overlegen: Hør er nemlig et utroligt åndbart materiale, hvilket gør det perfekt til de varme forårs og sommerdage.

MagicLinen er et bæredygtigt brand fra Litauen som specialiserer sig for dette magiske tekstil. De mener simpelthen at hør er magisk, hvilket det jo også er.

Firmaet blev til da dets stifter Vita, opdagede hvordan at hendes families hørtøj altid holdte meget længere end hendes eget tøj. Idag er MagicLinen en familiejet virksomhed elsket hele verden over. Deres tøj er skabt med øje for den fine tøjkvalitet der kan fremmanes med hør. Stenvasket og blødgjort, kommer deres hørtøj i næsten alle størrelser og farver, og kan endda leveres skræddersyet hvis dette ønskes. Prisen er holdt lav ligeså, hvilket gør MagicLinen til et prisoverkommeligt brand for dem der ønsker at shoppe bæredygtigt. Fragten er forresten gratis.

 


magiclinen.com