Det vilde liv

& skønheden fundet deri

Type:
Fotografi
Fotograf:
Tom Murphy

En soldat i det grønnes hær.

På den rette side af historien.

I naturens tjeneste.


Var det ikke Emerson der sagde, at glad er ham (eller hende) der lærer sin lektie fra naturen, at tilbede? Som mennesker er vi tilbøjelige til at overestimere os selv; som Jordens vogtere tror vi os selv det mest intelligente væsen. Fordi at vi har hænder der kan manøvre og sind der tror på en fri vilje, tror vi os selv ophøjet. Men hvad hvis vi altid blot var instrumenter af naturens intelligens. Soldaterne gjorde altid tjeneste for den sedentariske konge i sit palads. Hvad er naturen end en konge i en milliard paladser, allestedsværende?

Fotografen Tom Murphy er en sådan soldat. En indfanger af naturens sublime skønhed; en tilbeder af det grønne ynde. Han indfanger det der er blevet taget fra os, og påminder os om dets vidunderlighed og pragt med sin fotografi. Det minder os om det fundamentale vi har glemt, og kun de fattigste af sjæle ville kunne ignore et sådan agte til handling.

“Jeg har valgt at dedikere min tid til den naturlige verden. Jeg vil gerne vise andre hvor smuk naturen er. Hvis folk ser det som skønt, vil de tillægge det værdi. Så snart noget bliver betragtet som værdifuldt, bliver det værd at bevare.” Siger Tom Murphy selv.

Siden en ung alder har han været tæt knyttet til planteriget, og for 33 år siden blev han den første person til at blive licenseret tilladelse til at udøve og undervise i fotografi i Yellowstone Nationalparken.

LÆS MERE OM TOM MURPHY PÅ HANS WEBSITE HER