Den Grønne Himmelfart

Da planterne bragte jorden til himlen

Projekt:
Ascension
Tegnestue:
Superspace

Husker du den idé, eller scenarie, hvor at planterne kravlede opad skyskraberne, så at de kunne strække sig mod solen, højere end nogensinde før. Menneskene end blot arbejdskraft for det grønnes drømme?

I Zagreb, Kroatiens hovedstad, begynder de første fugle at kvidre meldingen af det lange forårs ankomst. Tegnestuen Superspace har netop afsløret deres plan for et sådant frodighedstårn i byens Novi Zagreb bydel. Tårnets navn ‘ascension’, betyder himmelfart, og er det ikke også sådan, at når vi bringer det grønne til skyerne, skaber vi et bindeled mellem himmelen og jorden. Vi bringer himmelriget til vores verden, og vores verden til himmeriget. Hvis ikke det er det mest æteriske man kunne drømme, så ved jeg ikke hvad er.

Betragter man byens hastigt voksende økonomi, og Novi Zagreb bydelens spirende kulturelle status, er det ej heller ikke et langt armstræk at forestille sig, at bygningen er blevet udviklet med det formål, at bringe den kroatiske hovedstads imponerende historie i forbindelse med dens fremtid. Konceptet foreslår altså at være et landmærke.

Da verden blomstrede.


 

www.superspacearch.com