En Guide til Vinterjakker

At pryde sig i drømme

Mode er essentielt en kreativ bestræbelse, hvad angår både forbrugeren og designeren. Kreativt i hvordan du ser ud, hvordan du bliver opfattet, hvordan du udtrykker din indre verden, endda, ja, dine politiske idealer og mærkesager. Mode er fundamentalt et spejl til verden, eller et forbindelsesled imellem sjælen og andres.

Hvordan du er og hvordan du føler dig, vil uundgåeligt præge din ydre stilmanifestation. Vice versa, hvordan du gør dig til for verden, vil uundgåeligt præge hvordan du føler dig. Du er hvordan du ser ud, og du ser ud som du er.

Så bare kom som du er, som Kurt Cobain ville have sagt.

At vælge en vinterjakke er altid et kompromis, for det er sjældent sådant, at den mest varme jakke også er den pæneste. Når alt kommer til alt, bliver man altså mødt med dilemmaet: Hvorvidt man skal pryde sig i drømme og fryse; eller om man bedst muligt skal beskytte sig imod kulden og elementerne, og så ellers bare stille sig tilfreds, med at se – i bedste scenarie – kun lidt mere end middelmådig ud

Men vi er der for dig, vi er dine venner. Vi vil her prøve at gennemgå forskellige typer af vinterjakker, og stille funktion, form og materiale op imod hinanden side om side, for at gøre dit valg af vinterjakke så friktionsløst så mulig. Du er velkommen.

 

 

Septemberjakken

September er en romantisk tid. Sensommer. Hvor man kigger tilbage til sommeren der var, og begynder at gå den første kulde i møde. Her har vi en ruskinds jakke fra Vero Moda til anledningen. Den fås i mere end 15 farver, men det er klart den her røde / rose farve som skiller sig ud og næsten har monopoliseret vores øjnes opmærksomhed.

Jakken passer perfekt til jeans, og en større skare af andre type bukser, og tillader varmt tøj indenunder, uden at gå på kompromis med ens look. Desuden passer farven til årstiden efterår/begyndelsen-af-vinteren. Den har et tight fit, som klæber og accentuere kroppens former når den er lukket, og giver et mere casual free-spirit look når åben. Det gør at den sagtens velegner sig til langt ind i vinterens måneder.

 

 

 


 

Oktoberelegance

Her er endnu en dejlig vinterjakke fra Vero Moda, denne gang en varm vinterjakke i imiteret pels til kvinden konstant på udkig efter noget elegant.

Den brune farve her passer ligesom alle jordnære farver til det meste. Dog anbefaler vi ikke at kombinere den med alt for syntetisk blå-farver, som set her på Vero Modas hjemmeside. Det funker bare ikke. Nix.

Det indvendige fór giver en rar luftig følelse på huden, og sørger for at huden ikke føles klaustrofobisk varm, når at man skifter fra det kolde udendørs til det varme indendørs. Vi alle kender den følelse. Ikke nice.

 

 

 


 

 

 

Novemberlooket

Det her er frakken til den selvsikre – boss-ass bitch – for hvem et frirum altid bliver hende tilbudt, så at hun kan bevæge sig gnidningsløst og sofistikeret gennem sin vej. For hvem selv de mest frelste fyre begynder at stamme ved hendes nærvær. For kvinden der ej går på kompromis med stil eller komfort og kun ønsker at iklæde sig selv det allerbedste. For den mentalt-aikido-behændige geisha hvis nævestød er ord i æteren. Det er en vinterfrakke med en underliggende uniformagtigt autoritær smag, der med dets detaljer ophæver det til noget andet, til noget funky og moderne, til high fashion. Overklassemode til billige penge er hvad det er.

 

 

For den sydlige kvinde der ikke kan fordrage kulde

Det her er den varmeste jakke på listen, og er én dynejakke ud af en million.

Dynejakker er for det meste bare ret kiksede. Hvis man virkelig ikke kan fordrage at fryse, er det desværre ofte den eneste udvej. Sad.

Det er virkeligt ærgerligt, det ødelægger ethvert look.

Men den her vinter dynejakke har formået at skabe komfort og varme uden at gå på kompromis. Den har et design, hvor at der er taget højder for begrænsningerne af et dynejakke design, men arbejdet indenfor disse begrænsninger: i stedet for at lade begrænsningerne skrue ned for produktets kvalitet, er det blevet formået at forhøje det.

Hvis du absolut skal have en varm dynjakke til vinteren, så er det den her.

 

 

Det Boheme Vinterlook

Luksusjakken for kvinden der ikke ønsker at reklamere for sin hengivenhed for selvforkælelse. En vinterjakke til kvinder der ønsker at lade deres vilje træde i kraft og dominere lyskrydset, eller kontoren, eller s-toget, eller Danmark, eller hele Universet faktisk!

Ej okay, så slapper vi lige af.

Her har vi en beige uldjakke, der sørger for at holde dig varm og riviera-chic samtidig med at den tillåner dig autoritære karakteristika, som ikke overvælder din feminine side, men snarere forhøjer den. Tricket ligger i detaljerne, den manglende krave, de subtile cuts og generte placering af knapperne. Anskaf dig den her vinterjakke, hvis du vil være den lækreste og mest sofistikerede fashionista, hvor end du befinder dig.

 

 

 

Vinterjakken til den glædelige jul

For den nuttede europæer har vi en fransk-inspireret varm vinterfrakke til kvinder med artisanale detaljer og et bohemian look, perfekt for enhver kosmopolit.

En tur igennem Paris eller Københavns rustikke gader iklædt jakken her, ville sørge for at rendere dig magelig som det mest velplacerede penselstrøg på det mest smukke af lærreder.

Den kommer kun i beige, men kunne du forestille dig den her jakke i alt andet end beige?

Perfekt til det kolde vejr, den beskytter dig fra knæ til pande med en lang facon og sød lille hætte.

Det her er jakken for danseren i sneen, for den skandinaviske kvinde i sit terræn, tilpas, særdeles og smuk.

 

 

Nytårslooket

Vinterfrakken for the fancy bitch.

UNIQUE21 frakken I kunstpels dækker dig fra top til tå og sikrer dig en varm, behagelig og ikke så lidt vigtig, stillet tilværelse.

Houndstooth-mønstret gør at du stiller dig ud for dine omgivelser, men begrænser dit valg af farver og accessoires du ellers kan iklæde, og af den grund anbefaler vi ikke den her jakke som en primary, en første, frakke, men som en ekstra frakke til de helt særlige stunder, hvor at hele ens look er tilrettelagt og skræddersyet. Pelsen tilføjer elegance og er mere form end funktion, men er uundværlig hvis dit minimalistiske vinterlook skal mere end lykkedes. Når alt kommer til alt er frakken en simpel sammensætning af ellers komplicerede traditionelle bestandele.