Er det kun guderne?

Alexis Christodoulou og Jahve

Kunstner:
Aleis Christodoulou
Projekt:
NEO NUDE

Er man arrogant hvis man mener man selv kunne gøre det bedre?

Nej det tror jeg nu ikke. Selv Jahve opdagede til sin forskrækkelse at han havde lavet fejl. Sådan er det med improvisation, når man skaber det som man skaber det og ikke tænker videre over det.

Der har arkitekterne og designerne en fordel over Gud, de kan jo planlægge det hele på forhånd.

Nej, sådan havde Gud det ikke, fortvivlet var han da han kiggede på Adam, som han havde skabt i sit eget billede. Måske var han ikke så pæn og spændende igen.

Det var derfor han skabte Eva. Men det var også en fejl, for nu gik der ikke længe inden de begyndte at bolle, og så var der lige pludselig mange.

Nå ja, men så havde han (Gud) jo heldigvis et es oppe i sit ærme. Han kunne jo bare drukne dem.

Så det gjorde han. Han druknede dem alle sammen undtagen Noah og hans elskere. Men så gik der ikke lang tid igen før fanden var løs. Så gav han op.

Det var så her at kunstnerne, arkitekterne og designerne tog over, mens Gud han tog morfar. Ikke på den måde.

Den Sydafrikanske kunstner Alexis Christodoulou er en sådan kunstner. Han bygger umulige verdener i 3D, og ja, da kun umulige pga. hans begrænsende værktøjsæt. Der havde Gud en overhånd.

Men hvad Gud ikke havde ligeså meget som Alexis Christodoulou var en æstetisk sans. Her er Alexis nu overlegen. På sin måde ihvertfald. Gud skal da også have sin ros, han har sku skabt nogle vilde væsener. Det kan man ikke tage fra ham.

Nogle vil jo også mene at han skabte Alexis Christodoulou, så på den måde er alt hvad Alexis Christodoulou skaber, så også skabt af Gud. Ja, så kan Gud jo tage æren for alt. Men det er dog også lidt snyd. Undertrykkende, patriarkalsk, vil nogle hævne.

Jeg vil give dem ret, selvom jeg ikke burde. Mit navn er jo Patrick. Så jeg er rigtigt på skideren.

Men nu handlede det jo om Alexis og ikke mig. Det er sådan en vane vi patriarker har, det ender altid med at handle om os selv, ligemeget hvad vi snakker om. Især når vi snakker om dig. Det er en vane ting. Du må have os undskyldt. Nu skete det igen.

I forbindelse med lanceringen af deres nyeste kollektion ‘NEO NUDE’ teamede ECCO Leather op med Alexis for at designe en verden der kunne reflektere deres design filosofi. Hvordan det hænger sammen ved jeg nu ikke, men det er nogle meget pæne billeder. Det er dem du kan se her.

 


 

https://alexiscstudio.com