Løb for havene, løb for planeten

4 brands der laver bæredygtige løbesko 🏃

Når vi gerne vil ud og ramme vejene, eller skovbunden, med intet andet end vores fødder, er det vigtigt at vi gør det med omtanke for det lange løb, for både os selv og planeten (også hvis man sprinter).

Derfor er det vigtigt at vi finder de helt rigtige par løbesko til opgaven, og det kan være en svær opgave:

Er de polstrede nok? Høj eller lav hældrop? Vil de holde mange år, eller skal jeg ud at finde et nyt par igen næste år? Lang eller kort distance?

Og så kommer der også hele bæredygtigheds spørgsmålet: hvordan finder jeg et par løbesko som både er etisk produceret, og med miljøet for øje? Er der brugt jomfruplastik i produktionen? Polyester? Gummi?

Ej det bliver sku for forvirrende.

Men fortvivl ikke, KOLLEKTIONEN har været på opgaven for dig, så at du slipper. Hvad end du intervalløber, jogger eller sprinter, har vi her samlet en liste af de allerbedste løbesko som også er bæredygtige.

De mest bæredygtige løbesko er dem som understøtter dine fødders sundhed, og ja, understøtter planetens sundhed.

Bæredygtighed handler om det lange løb, og med den her guide til de mest bæredygtige løbesko på markedet, kan du være med til at løbe planeten grønnere og havene renere. Der er nemlig ingen Planet B.

Leder du efter bæredygtige sneakers til hverdagsbrug? Så har vi også en guide til det!

 

Allbirds løbesko

Bæredygtige løbesko fra Allbirds

Materialer | FSC-certificeret eucalyptus træ, ansvarligt fremskaffet uld, sugarrør
Bæredygtighed | Certificeret B Corp, kulstrofneutral, bæredygtige og ansvarlige materialer, genanvendt emballage, etisk fremstillet
Bestilling | Leveres internationalt 🌎


New Zealandske Allbirds har revolutioneret skobranchen. Deres bæredygtige løbesko og sneakers er produceret ved at benytte træfibre og Merinould, sukkerrør til mellemsålen, og ricinusolie til sålerne. Brandet er også 100% kulstofneutrale og leverer deres sko i genanvendt emballage. Allbirds er mit personlige ynglingsbrand når det kommer til sneakers og løbesko. De er virkelig et brand der har formået at bringe etik og æstetik sammen til fordel for både planeten og forbrugeren. Især er jeg stor fan af deres Tree Dashers serie: Kølige, behagelige og praktiske løbesko der ikke kan skuffe. Køb et par, du kan altid bytte dem igen. Jeg garanterer at du vil blive forbløffet. Ja, du ender nok med at købe et par mere.


www.allbirds.eu


 

“Som forbrugere har vi så meget magt til at ændre verden, ved blot at være forsigtige med hvad vi køber.” – Emma Watson

 


 

VEJA løbesko

Bæredygtige løbesko fra Veja

Materialer | Etisk-fremstillet gummi fra Amazonas regnskoven, overskudsris, sukkerrør, genanvendt polyester, GOTS certificeret bomuld
Bæredygtighed | Genanvendte og bæredygtige materialer, etisk-fremstillet i Brasilien, bæredygtige fremstillingsprocesser
Bestilling | Leveres internationalt fra Frankrig 🇫🇷


Siden 2005 har VEJA produceret løbesko og sneakers anderledes ved at forgylde hvert stadie af produktionen med bæredygtighed for øje. For deres øko-venlige, etiske og bæredygtige fremstillingsprocesser har brandet opnået anerkendelse på verdensplan, og endda helt uden et reklamebudget. Ved at lade sig stole på sagnet at godhed belønnes af verden, har VEJA valgt at flytte kapitalen fra reklamebudgettet, og i stedet investere den i promoveringen af deres etiske praksis. Faktisk betaler VEJA deres samarbejdspartnere (bomuldsproducenter, gummihøstere, sukkerørsleverandører osv.) mellem 30% og 100% over markedsprisen. Deres VEJA Condors løbesko som du ser i billedet foroven er desuden verdens første petroleum-frie løbesko. Skoene er op til 70% veganske, med de resterende 30% bestående af genanvendte materialer. De er desuden en drøm at løbe i.


www.veja-store.com


 

“Køb mindre. Vælg bedre. Få det til at holde.” – Vivienne Westwood

 


 

Giesswein løbesko

bæredygtige løbesko fra Giesswein

Materialer | Merinould, FSC certificeret Eucalyptus træfibre
Bæredygtighed | Ansvarsbevidst materialefremstilling, intet spild, bæredygtige produktionsprocesser
Bestilling | Leveres internationalt fra Tyskland 🇩🇪


Giesswein er et tysk skomærke med fokus på den grønne omstilling og bæredygtighed, og deres produktionsprocess efterlader ingen restaffald overhovedet. Ligeså bliver 90 procent af vandet involveret i fremstillingsprocessen genanvendt.

Ligesom Allbirds udnytter de merinouldens kvaliteter både indvendigt og udvendigt på løbeskoen, hvilket resulterer i et holdbart produkt, og luft til fødderne. Så meget luft at du kan bære dem uden sokker på, helt uden at de kommer til at lugte. De er lugtneutrale, kan man sige.

Grundet deres 3D stræk-teknologi er deres løbesko nogle af de mest lette og fleksible sko på markedet. At løbe med Giesswein løbesko føles næsten som at svæve. Så behagelige er de at løbe i. Få dig selv et par, og se om ikke du gør dig enig.


dk.giesswein.com


 

“Mode kan være en universal planethjælper.” – Pharrell Williams

 


Adidas x Parley løbesko

Adidas x Parley løbesko lavet af havplast

Materialer | Genanvendt plastik fra verdenshavene
Bæredygtighed | Bæredygtige og genanvendte materialer, øko- og veganervenlige valgmuligheder, fjerner plastik fra verdenshavene
Bestilling | Leveres internationalt 🌎


Adidas er en af verdens største sportstøjproducenter og skomærker. Firmaet har virkelig oppet deres bæredygtighedsgame de sidste par år, og har sat nogle virkeligt fornuftige arbejde- og miljøstandarder, inklusivt et mål om at skifte til 100% genanvendt polyester inden 2024. Mange af deres sko er allerede produceret med bæredygtighed som ledende stjerne, men deres samarbejde med Parley er virkelig noget for sig.

Adidas x Parley er lavet 100% af genanvendt plastik fra havene. Et oprydningsarbejde af enorme skalaer, og derfor glædes det at en sådan kolossal som Adidas har taget opgaven på skulderen. En bedre allieret skal man lede længe efter, virkelig smukt skraldemandsarbejde.


adidas.dk/parley