Fremtidens Cirkusarena

Det må blive et nej fra mig.

Cirkus:
Roncalli
Sted:
Tyskland

Mange ting vil ændre sig over de kommende år. Engang kom internettet og ændrede verden på måde vi aldrig kunne have forestillet os. Så kom ubikvitær computing og vi havde alle internettet i vores lomme og mere. Nu står vi her på grænsen igen: Augmented Reality. Internettet ikke i din lomme. Internettet overalt. Verden et computerspil.

På samme tid oplever vi også en globalt-rejsende bevidsthed, og der er bare nogle ting der ikke holder længere. We won’t have it, anymore.

En af de ting omhandler dyrene. På samme måde som vi har behandlet hinanden som lort, har vi igennem historien behandlet dyrene lidt dårligere. Taget i betragtning hvordan vi har behandlet hinanden, er det ikke lige just så lidt.

Så med den hat på, har et tysk cirkus valgt at lade sig opgradere moralsk og udskiftet alle deres slavedyr med holografiske 3D projektioner af elefanter, heste, og endda fisk. Ikke helt Augmented Reality, men nu stadig idémæssigt det samme. Augmented Reality er jo endnu ikke blevet en ubikvitær teknologi. Vil Hololens og Magic Leap ændre det?

Roncalli cirkuset, som blev stiftet i Tyskland i 1976, ønskede at udvikle den traditionelle cirkusoplevelse ved brug af fantasievnen og kreativ magi. For at pull it off, brugte de en bunke af projekter. Overdådighed, baby.

Nu kan tusindevis af besøgende opleve et underholdende remix af cirkusoplevelsen, og lade den dårlige samvittighed drikke sig fuld andetsteds. Konceptet bliver betragtet af arkaiske tænkere som en måde at holde cirkusoplevelsen relevant i en tid hvor verdens befolkning er ved at få øjnene op for deres perverse tendenser.

Men hvorfor holde sig til det gamle, elefanter og heste, når man kan have drager, sex og vildskab?

Imponeret, men ikke rigtigt.

Det må blive et nej for mig.