Klimaforandringer

og deres effekt på Grønlands iskapper

Fotograf:
Tom Hegen
Serie:
2 Grader

Det er meget vel muligt, at jeg nu siger noget der vil forekomme kontroversielt. Men skal vi nu ikke prøve at tage det lidt roligt, og ikke tage det seriøse så virkeligt seriøst, at vi ender med at græde os selv i søvn og råber og skriger ad hinanden som primater? Når ja, det er jo det vi er. Det kan vi man joegentlig næppe komme uden om, ligemeget hvor meget de religiøse fanatikere nu prøver.

Så okay, her kommer det.

Global opvarmning er ikke så forfærdeligt som vi gør det til. Det er sket før, og det kommer til at ske igen. At vi tillægger det så meget vigtighed, er en erklæring af vores narcisisme. Jorden forsvinder ikke, kun os og vores venner og deres onkel.

Det er sandt, at vi har acceleret der der forekommer naturligt. Men at vi løber om kap for at forhindre det, handler ikke om Jorden selv, det har det aldrig gjort.

Det handler jo egentlig om os, og fordi at vi bor her på Jorden, handler det dermed om Jorden også.

Men at der nok også forekommer global opvarmning på andre planeter andre steder i universet, det er der jo ingen der går og bekymrer sig om. Ligeså ville vi også være skide ligeglade med Jorden hvis vi havde boet et andet sted.

Ain’t that right, Joe?

Så igen, i bund og grund, handler det kun om os og vores ophøjede sans for os selv. For vi er jo så vigtige, lyder historien.

Men tja, okay, måske er vi faktisk så rimelig vigtige. Lad os nu dog antage, at Jorden viser sig, at være en for stor opgave for os at redde, så er det nok egentligt bare et bevis på, at vi nok ikke var så vigtige alligevel.

Hvis vi har success med opgaven, er vi dog et skridt tættere på guderne. Lad os håbe på det bedste, men ikke skamme os så meget hvis det værste sker. De eneste det går ud over er os selv, Jorden er ligeglad. Den begynder bare igen. Om og om igen. OM.

Men det vigtige her for nu, er at tage et skridt tilbage, og observere ændring for hvad det er, konstant og uundgåeligt. Den største kunstner er tid, og global opvarmning og vores eminente forfald kun endnu et af dets malerier.

Tom Hegen er en fotograf der forsøger at skabe opmærksomhed omkring global opvarmning. Det gør han ved at tage forbløffende og fantastiske billeder af de smeltende iskapper på Grønland.

Hans projekt har titlen To Grader. Som nok alluderer til ubehaglighederne i vente når den globale temperatur har steget 2 grader.

“Stigningen af det globale havniveau vil komme til at være en af de største miljømæssige udfordringer i det 21. århundrede. En af de største årsag til stigningen af vandstandene er den smeltende is fra gletsjere og iskapper. Grønlandsisen alene indeholder mere end nok vand til at forøge det globale havniveau mere end 7 meter. Det arktiske område er en af de hurtigst ophedende steder på planeten og giver den første indikation på hvordan klimaforandringer har en påvirkning. Mindre end 2 grader celcius over før-industrielle niveauer, er det aftalte mål underskrevet af 197 lande ved Klimaaftalen i Paris i 2015, for at begrænse global opvarmning for at undgå katastrofale konsekvenser af klima forandring”, forklarer han. Altså det jo nogle meget pæne fotografier, og det er jo nok det rigtige mål. Men sødt.

http://tomhegen.de