Hulehuset i Córdoba

En perfekt integration af det arkitektoniske og det naturlige

Lokation:
Córdoba, Spanien
Type:
Privatbolig
Tegnestue:
Ummo Estudio

“Vi besluttede at fokusere vores indgriben imod en flydende og kontinuerlig dialog mellem allerede eksisterende forhold og den nye arkitektur, altid fra en respektfuld position, der søger nærhed snarere end direkte kontakt.” forklarer designhuset UMMOestudio om deres hus i Córdoba, Spanien.

Huset er konstrueret og integreret i samspil med de naturligt formerede huleformationer, og er ikke den slags arkitektonisk formåen, hvor man har et design og så kigger man på klipperne og tænker her skal vi putte huset ind. Nærmere er det i spænd den tilgang hvor man kigger på klipperne og tænker, hvordan kan vi styrke det æstetiske udtryk af naturen her i samspil med bebyggelse. Hvordan kan vi accentuere det som allerede er guddommeligt og perfekt?

Det kommer så her i den via en elemental integration: At tegne et hus der lidt kan svæve, imellem at være en del af hulen, men samtidig også at stå ud, stå frem. Hvor klipperne har et lidt bølget organisk udtryk som klipper nu har, så har man valgt at gå efter et mere clean-cut udtryk med en skarp hvid farve, som så ender med at stå lidt i kontrast til klippeformationerne.

Indenfor har man virkelig taget ideen om hulen til sig, og ladet den agere som naturlige vægge, der giver et rustikt dog moderne udtryk. Det skyldes især den kontrast og tidsfremhævelse som man har søgt at skabe, ved at kombinere moderne materialer såsom aluminium køkkenelementer, fjernsyn og en beton ydervæg. Samt at man har skabt bindeled og ligesom mødt hulerummet på midten, ved samtidig at inddrage mere naturlige og organiske møbler i form af sofaer fremstillet af tekstil, fletstole, træskabe og træborde. Mega lækkert – en design triumf, bestemt! Holy guacamole.

@ummo_estudio