Japan i Ukraine

Et Zen Hus der skaber fred i dit hjerte

Bygning:
OKO HOUSE
Tegnestue:
Sergey Makhno Architects

Det kan formodes at enhver der har læst med på Kollektionen gennem årene efterhånden, må have opdaget en hvis gennemfalde karakteristik, hvornår end der bliver skrevet om arkitektur. Den karakteristik synes at være grøn og/eller frodig, hvad end udtryk du nu foretrækker.

Her har vi endnu et, gentlemen (og gentlewomen, selvfølgelig). Oko Houset er et Japansk hus i Ukraine. Gæt hvem der er bag… Selvfølgelig er det tegnestuen Sergey Makhno Architects. Igen. Vi har dækket deres lurendrejerier ret nøje her på kollektionen efterhånden og konklusionen må simpelthen være at deres direktør ryger cigaretter bag skuret med selve Buddha. Hvordan ellers kan det lader sig gøre?

Deres huse er nemt kategoriseret som værende sublime i deres rolighed, skulpturelle, hyldende for naturen og for mennesker; for deres interaktion med hinanden. Atmosfærisk, næsten andenverdensagtig, formår de igen og igen at skabe fredsfyldte huse som kun den mest kunstpessimistiske filister ville nægte at bo. Voila, der har vi det.

Når du nu tager et kig igennem huset, så prøv at lægge mærke til hvor godt interiørdesignet går i spænd med selve bygningen, og læg mærke til hvor trandenscenderende og æstetisk afslappende en virkning designer møblerne har på indtrykket af helheden.