Karl Lagerfelds første skulpturshow

En leg mellem det klassiske og det nutidige

Designer:
Karl Lagerfeld & Aline Asmar d’Amman
Møbelkollektion:
Architectures

Modelegenden Karl Lagerfelds første skulpturshow er en leg mellem det klassiske og det futuristiske. Mellem fortid og fremtid, altså nutiden. Lige der.

Architectures, som showet hedder, har en vifte af designermøbler forbeholdt den essentriske kosmopolit med mere på bankkontoen end til imorgen. Showet fremviser en skare af sofaborder, spiseborde, fontæner og spejle, alle i marmor. Det er kommet til i samarbejdet mellem Lagerfeld og arkitekten Aline Asmar d’Amman.

Det er antikken der her kommer i live, atter. Græsk arkitektur og det gyldne snit. For Lagerfeld referer antikkens æstetik til “…Skønhedens oprindelse, kulturen og modernitetens oprindelse”.

Møbeldesignet blev ifølge Lagerfeld, konsekvent improviseret, med det specifikke formål at fremhæve materialernes skønhed: “Jeg elsker ting der ikke er planlagte,” forklarer han i en kortfilm om udstillingen. “Processen er ikke så præmediteret som du tænker. Jeg er absolut improviseret, jeg improviserer”.

Materiellerne rammer den perfekte perfekte balance mellem dets klassiske inspirationer, og en moderne vibe; som en mytologi kommet til livs. Det er visionen som de ældgamle formulerede den kombineret med det fineste moderne håndværk. Det er ren Karl Lagerfeld.