En ny designhovedstad?

København vs. Milan

Nogle siger Milan, andre London, men flere og flere peger på København som verdens nye designhovedstad.

Er det ikke også det vi fik fodret med ske som børn? At danskere er syge til design?

Måske gik vi i forskellige børnehaver. Det er ikke til at vide.

Snakken om en ny dansk design Guldalder er ihverfald på alles læber. Har vi virkelig så styr på det shit, eller er det ren indbildning?

Vi kan jo have en tendens til at leve i drømmeverdener, i vores hoveder. Det er jo så koldt og mørkt udenfor, så hvor ellers skulle vi bo? Det jo også derfor at vi kun har et ord for eventyr på dansk, hvor man f.eks på engelsk har 2: ‘fairytale’ og ‘adventure’. For os er det åbenbart én og samme ting.

Det er noget at tænke over.

Men den nye design guldalder? Tjo, Anders Byriel, direktør for Kvadrat, mener at det er der vi er på vej hen, at det er hvad vi oplever lige nu.

“Vi har nogle virkelig store designfirmaer, og København er ved at blive som området omkring Milan.” udtalte han i forbindelse med 3 Days of Design festivalen i København fornyligt.

“Forretningen blomstrer. Jeg tror København sigter efter at blive målt som ligeværdig Milan og London. København har masser af energi.”

Men hvorfor så lige København? Anders Byriel selv mener, at meget af det skyldes den enorme og globale interesse for den danske livstil, som opfattes som værende både stilet og bæredygtig.

På samme tid er det også værd at bide mærke i, at en hel generation af iværksættere og forretningsledere konstant ser nye selskaber tage affære. “Der er nye brands på hvert gadehjørne disse dage,” tilføjer Byriel. “Det føles virkelig som en guldalder.”

Endnu en ting som addere op, ifølge Byriel, er sansen for social ansvarlighed og fælleskabsfølelsen som vi har i Danmark. Det siver over til selskaberne, som sørger for at hjælpe hinanden.

Endnu en mission for KOLLEKTIONEN ser det ud til, og vi kan starte med det samme.

Kvadrat udgav nemlig en ny kollektion af tæpper og andre tekstiler til 3 Days of Design festivalen. Kollektionen hedder ‘Technicolour’ og er designet af Peter Saville.

 


kvadrat.dk/technicolour