Københavns Flydende Haver

Lidt ligesom Tenochtitlan

Projekt:
Københavns Flydende Haver
Designet af:
Blecher & Studio Fokstrot

Hvor man dog bare ikke kan lade vær med at elske København, og dets potentiale. Som byen dog udvikler sig! –Ja okay, menneskene er lidt kedelige og mangler sjæl. Men de har da også potentiale! De synes også at blive sjovere. Vi skal bare have noget mere latinsk og sydligt infusioneret i kulturen. Måske er det noget man bør lære i skolen. Men tilbage til emnet… Københavns Flydende Haver. Jep, thats right. I samme stil som Bjarke Ingels projekt med H.C. Andersen hotellet, også kendt som Københavns Hængende Haver, er planerne for en klynge af kunstige øer igangsat. Det er et samarbejde imellem det Australske arkitektfirma Blecher og den danske tegnestue Studio Fokstrot, og har i sinde at bringe noget vildt og finurligt til Københavns Havn. Det lyder sjovt gør det ikke, sådan dobbelt ord, Københavns Havn. Hvis vi havde en køb-havn ville det lyde endnu mere mystisk. Men jeg foretrækker nu navnet København over Hafnia. København lyder bare så nuttet.

Projektet vandt Danish Design Award prisen og som juryen derfra udlægger det, kan jeg næppe toppe. Så her er hvad de melder ud i pressemeddelelsen:

“Det er endnu et skridt på vejen til at gøre havnen, der engang var industriområde, til et rum for mennesker. Her kan man “eje” sin egen ø for en stund ved bare at sejle eller ro ud til den. Øerne har allerede været i brug i Nordhavn og ved Refshaleøen, hvor de har skabt fantastisk liv. Pludselig får vi adgang til tidligere utilgængelige dele af byen. Øerne bliver en slags symbol på, at mennesker genindtager byrummet i havnen, som vi gjorde det med havnebadene. Og med de stigende havniveauer bliver denne slags strukturer endnu mere nødvendige i fremtiden.”

Det bliver så godt. Nu har vi vores eget bjerg i byen, og om ikke så længe et par hængende haver ligesom i Babylon og nu til lige at putte en prik over i’et, flydende haver ligesom I Tenochtitlan. Like damn. Bliver København fremtidens superby?

 


 

https://www.fokstrot.dk