Koldkrigsæstetik

'Beton Spejle' af Daniel de Beyter

Fotograf:
David De Beyter
Serie:
Concrete Mirrors

Trump-regeringens nye militære værn, Space Force, som er ment at skulle være i luften (eller er det i rummet?) i året 2020. Dette er et påmindelsesmærke om den kolde krig og dets tilhørende rumræs.

I ’Beton Spejle’ har fotografen Daniel de Beyter skabt en trepart serie, der udforsker den ikonografiske visuelle æstetik af Koldkrigsrumræset.

Inspireret snarere af følelsen der var prævelant i 60erne og 70erne, højdepunktet af en af de mest blodløse krige og samtidig den krig der tog os tættest på oblivion; et klima af spænding, paranoia og en kollektiv idé om ødelandet. Beyter’s billeder, ved at tage denne tilgang, når tættere på sandheden, end hvad en egentlig perceptionel sandhed ville kunne lede os til.

Nogle gange griber vi den nærmeste sandhed, fordi det er den som er præsenteret for os via vores sanser. Men nogle gange, for det mest faktisk, er sandheden meget mere nuanceret, meget mere dyb og meget mere kompliceret. Medmindre den er åbenbaret for os, når vi atter en dag går ind i mørket, så formår vi nok aldrig at åbne dens lås. Måske er sandhed en illusion, Illusion den egentlige sandhed, den absolute?

Who fucking knows, man…

 

 

FØLG @doublekoek

www.gebhart.dk