Et bæredygtigt læderalternativ

Oskar Metsavaht's nyeste kollektion

Designer:
Oskar Metsavaht
Mærke:
OSKAR

Filosofien forbundet med den ædle vildmand (noble savage)– det originale menneske endnu ikke korruptgjort af civilisationen, var at når et dyr blev myrdet for føde, blev hver en del af dyret benyttet. Pelsen til tøjet, knoglerne til våben og redskaber, osv. osv.

Den brasilianske designer Oskar Metsavaht fik den brilliante idé, at fiskeskæl fra Pirarucu fisken som lever i Amazonas regnskovens floder, kunne benyttes til at skabe bæredygtig mode. Traditionelt bruger man bovine læder, som kommer fra køer, til at skabe tasker. Desværre er det sådan at kvægdrift er den største årsag til skovrydning i Amazonas regionen, og det gør traditionelt læder über skadeligt for miljøet. Men så er der jo Pirarucu fisken som allerede er en grundføde for oprindelige folk i brasilien. Skællet bliver normalt smidt væk efter fangst, men da fik Oskar Metsavaht tanken: Hvorfor det?

Så han begyndte at producere tasker, surfbræt, jakker ud af materialet. Det var en fucking god idé: Resultaterne er fantastiske! Endda måske mere æstetisk pleasing end tradition kvæglæder.