Et bæredygtigt læderalternativ

Oskar Metsavaht's nyeste kollektion

Designer:
Oskar Metsavaht
Mærke:
OSKAR

Den etiske udsigt ofte forbundet med den ædle vildmand (noble savage)– det originale menneske, endnu ikke korruptgjort af civilisationens tag. Det var, at når et dyr blev myrdet i jagten, blev hver en del af dyret benyttet. Pelsen til tøjet, horn til våben og knogler til redskaber, osv. osv.

Den brasilianske designer Oskar Metsavaht fik den brilliante idé, at fiskeskæl fra Pirarucu fisken som lever i Amazonas regnskovens floder, kunne benyttes til at skabe bæredygtig mode. Et alternativ til læder. Traditionelt bruger man bovine-læder, som kommer fra køer, til at skabe tasker. Desværre er det sådan at kvægdrift er den største årsag til skovrydning i Amazonas regionen, og en af de største årsager til globalopvarmning anno nu, og det gør at traditionelt læder er über skadeligt for miljøet. Men så er der jo Pirarucu fisken, en fisk som allerede har status grundføde for de oprindelige folk i Brasilien. Skællet bliver normalt smidt væk efter fangst, men da fik Oskar Metsavaht tanken: Hvorfor det?

Så han begyndte at producere tasker, surfbræt, jakker af materialet. Det var en genial idé: Resultaterne er fantastiske! Endda måske mere æstetisk pleasing end traditionel kvæglæder.

Hurra for de bæredygtige initiativer.

Hurra for Oskar.

 


 

FØLG @oskarmetsavaht