Et Oversvømmet London

Spekulative forandringer

En dag tilbage i 2008 sad holdet fra den digitale tegnestue Squint/Opera og spillede det dystre Xbox spil Bioshock. Som de blev jagtede af psykopater og mystiske vandskabninger, tænkte de, hey det skal vi da have her i London.

Så de begyndte deres The Flooded London projekt. En visuel serie af spekulative digitale malerier som forestiller sig London i 2090, når klimaforandringerne har åbnet portene for havene at overstrømme byen.

Men den er forskellig fra Bioshock’s scenarie. London her er nemlig ikke visueliseret som en dystopisk by.

Nej istedet forsøger den at fortolke hvordan London’s beboere ville tilpasse sig de stigende vandstande.

Det fremstår som et utopia af en slags.

“Verden er på nuværende tidspunkt på grænsen til en potentiel klimakatastrofe, og så derfor er disse billeder blevet mere relevante end nogensinde før,” fortæller tegnestuens grundlægger Alice Britton, om årsagerne bag billedeseriens genudgivelse.

“Sidste måned blev Storbritanien det første land i verden til at erklære en klimanødsituation, og vi følte så derfor at det var den rette tid til at kigge på billederne igen. Billederne kan nemlig hjælpe Londons beboere med at forestille sig, hvordan at det forholdsvist abstrakte koncept klimaforandringer, kan forandre deres hverdag i genkendelige steder.”


www.squintopera.com