Lyde fra Andesbjergene

gt2P's 'Imaginære Geografier'

Det chilenske designkollektiv gt2P (great things to People) har skabt en møbelkollektion som er “digitalt informeret” rekonstruktion af Andesbjergene. I dette tilfælde en form for computer-genereret synæstesi.

For at frembringe elementer associeret med deres hjemland, brugte gt2P teknologi og digitalfremstillingsteknikker til at skabe linjer fra lyde og forvandle disse til fremragende møbelobjekter.

“Projektet startpunkt er en lydkomposition af bjergenes lyde mixet med verser fra digtet “The Imaginary Man” af Nicanor Parra,” forklarede det Santiago-baserede designkollektiv. Derefter bliver disse renderet til linjer, som derefter bliver introduceret de materiale poverfalder med CNC-udskæringsteknikker.

Selve kollektionen består blot af 2 stykker møbler. Det runde sofabord er skabt ud af chilensk længatræ – også kendt som Patagonisk kirsebær – og består af bjerg-agtige formationer som udvider sig fra en sort basalt cirkel forskudt en smule fra midten, og graduelt udligner sig en flad overflade.

Det andet møbel, en skænk i lyst træ, er som bjergene set fra oven med parallelt-udskåret ruter ned langs, der ligeså graduelt udligner sig, men dog fra kaos mod orden.

 


www.gt2p.com