Mennesker og Steder

En af de smukkeste fotoserier nogensinde

Fotograf:
Jimmy Nelson
Projekt:
Mennesker & Steder
Hjemmeside:
www.jimmynelson.com

Nu træder jeg lidt ved siden af det ordinære her på Kollektionen og bruger jeg-formen; gør det personligt. Jimmy Nelson er min absolut favorit fotograf of all time and places. Han er fantastisk.

Ikke kun hans adrætte manøvrering og øje for at skulptere i tid, men også den rørstrømske sentimentalitet der akkompagnerer hans tilgang til sit håndværk, gør at hans linses fangster sondrer en markant skillelinje mellem hans værker og resten af verdens fotografer.

Hvad han fanger og derefter emitterer fra verden og dens amalgam med hans egen persona er næsten tårepersende i dens nuancerede, sjælelige og fra den anden side af æteren, balancerede tilkendegivelse af den menneskelige oplevelse på Jorden, Rummet. Hvad vi var, hvad vi er og hvordan vi er. Vores forskellighed og vores ensartethed.

Sjældent kan en fotograf røre med sine værker noget så oprindeligt og primordialt i ens indre, som Jimmy Nelson gør det. Det fortjener applause og det fortjener at du tager et kig på hans hjemmeside. For igen, han er fantastisk.

I galleriet har vi taget et lille udpluk af hans fotografier, men hans brillans er betydeligt mere numerisk for at sige det småt.

https://www.jimmynelson.com