14 meter høj Minotaur fri i Toulouses gader

En genopførelse af 'Templets Vogter' Myten

Spektakel:
Templets Vogter
Opført af:
La Machine

Igennem gaderne af Toulouse’s historiske bydel færdes en 14 meter høj minotaur.

 

 

Dets Frankenstein er det franske selskab La Machine.

Minotaueren er en del af deres teateropsætning Templets Vogter, en genopførelse af Ariadne myten i tekno-operaform. Om den kretensiske prinsesse der hjalp Theseus overvinde Minutaueren. Der var selvfølgelig live musik til hele ordealet.

 

 

Minotaueren og kæmpeedderkoppen, imponerende kinetiske skulpturer, er kun de seneste af en række lang mekaniske bæster fra La Machine, siden året 1999 har de konstant tilføjet til deres oeuvre.

 

 

Det fantastiske ved deres opsætninger, udover som spektakel, er at de forvandler bydelene hvori de roamer, til fabelagtige drømmeverdener hvor myterne og gudevæsnerne stadig eksisterer. Og det er ikke masseproduceret kryderbulder, som alle med penge på lommen kan erhverve sig, nej den fundamentalle filosofi bag er kunstnerisk af natur. Som firmaet selv officielt udmelder: “Det er vores artistiske kollektion, og vi benytter altid kun de fineste materialer såsom træ, læder, kobber og glad. Vi bruger aldrig plastik.”

Og det er det der gør hele forskellen, for gigantiske mekaniske monstre har man jo set før. En tur til Disneyland skulle tilfredstille den impuls.  La Machine’s opstillinger er cinematik, men live, på samme måde som almindeligt teater, bare mere lukullisk.

Oplevelsesdesign i særklasse. Fest.