Silkefotografi

Mara Lazaridou's modeøjeblikke

Med en nærmest aristokratisk sans for det fine, sigter græske Mara Lazaridou sine perciperingsapparater mod det elegante. Med yderste nøgtern præcision og omhu indfanger hun modeøjeblikke, og klæder, som de står skulpteret i tid og formgivet af subjekter.

Mara Lazaridou er en fotograf med en designers øje. Hun fanger ikke blot øjeblikke, nej hun skaber dem. Skulpterer dem, giver virkeligheden form. Hun trykker pause på filmen, så at du kan supplere din egen slutning, din egen begyndelse – alt før og efter.

På samme måde skulpterer hun også i masse. Remixer fysiken kan man sige. Hendes fotografier fremstår som vand – bløde, blide og modige. Hun er guidet af den simple lyst til at indramme og skyde lys på skønhed og elegance; og hun gør det godt!

Hendes arbejde er portrætteret i magasiner såsom Elle og Vogue, og hele følelsesspektret af hendes oeuvre er gennemsyret af omhyggelighed for detalje, for det spitze.

Hvis vi sammenligner silke med fotografier – en vis slags fotografi – så kan vi kalde Mara Lazaridou for en orm, uden at få på munden.

En håndværker, men alligevel ikke som en håndværker. Hendes værk er skønhed.

Ladies & gentlemen, lad mig introducere…

Mara Lazaridou, skønhedshåndværker.