Moemoeā

At lede efter paradiset derude for at finde det inde i sig selv

Fotoserie:
Moemoeā
Fotograf / Matros:
Brendan George Ko

I 1947 satte den norske arkæolog, forfatter og eventyrer, Thor Heyerdal ud fra Peru’s stillehavs kyst ombord på en balsaflåde med kurs mod Polynesien. Dette var Kon-Tiki ekspeditionen som havde til mål at bevise hvordan de præ-inkaske civilisationer i Peru kunne have koloniseret de polynesiske stillehavsøer. Det var proto-starten på hvad der senere skulle blive en tradition, bare den anden vej rundt.

I 1975 byggede en lille gruppe mennesker, der kommunalt gik under navnet Det Polynesiske Eventyrs Samfund, kanoen Hōkūle’a. Et hædring af deres forfædre som benyttede sig af samme type fartøj og ydermere navigerede udelukkende ved traditionel navigeringsviden: Den om vind og sol. De ialt sytten medlemmer satte da afsted mod Tahiti fra Hawaii, 2500 sømil.

Idag er der mere en tyve søfarende kanoer som holder traditionen i live. Fotografen og så nu matros, Brendan George Ko, kom med ombord på en af disse dristige eventyr, alt sammen dokumenterer i hans fotoserie Moemoeā. En fotografisk serie om mennesker, landskaber og det ukendte. Om at søge i horisonten for at vække den indre livskraft, eller spirit. At lede efter paradiset derude for at finde det inde i sig selv.