‘Nexus On The Beach’

Fra Roberto Musci

Roberto Musci er en italiensk komponist, saxofonist og guitarspiller. Fra 1974 til 1985 brugte han sit liv på at rejse verden rundt som en del af sin autodidaktiske videregående uddannelse der erklærede det nødvendigt overfor ham selv at lære fra alle verdens folk, så at han kunne komponere musik til ddet absolut bedste af hans evner. Det tog ham fra Italien over middelhavet til det Afrikanske kontinent og senere videre til Indien og det Asiatiske kontinent.

Da han kom tilbage til Italien i 1985 gik han straks igang med at destillere indtrykkene fra hans eventyr, og tingene han havde lært. Med tilbage havde han også en enorm samling af esoteriske og eksotiske instrumenter, som hurtigt blev iværksat. Hvad der efterfulgte var en lang musikkarriere der involverede optrædener i radioen, til koncerter, festivaler, i film, i videospil, og adskillige plader. Hans navn bliver ofte omtalt i forbindelse med snak om hvad der udgør den italienske avantgarde.

Sangen indlejret her hedder ‘Nexus on the Beach’, og er fra hans 2016 album ‘Tower of Silence’, og inkorporerer elementer af verdensmusik og et jazzy take på det klassiske.