Norm

Et bæredygtigt sneakers brand

Mærke:
Norm
Model:
1L11

Mærket Norm hævder at de er verdens mest bæredygtige sneakers brand, og de kommer da også så især tæt på med deres nyeste 1L11 model – tilgængelige i hvid, sort, mørkeblå, rød og khakigrøn. Skoene er lavet med et kulstofaftryk på sølle 6,5 kilo (80% mindre end et typisk par sneakers.). Denne lave klimapåvirkning er opnået ved eksklusivt at benytte sig af genanvendt materiale i produktionen af skoene og deres indpakning, samt at facilitere en produktionsprocess hvor transporten er gevaldigt skåret ned.

Skoene blev til efter at mærkets tre stiftere – Nicolas Lavigna, Antione Bodart og Arnaud Vanderplancke – kæmpede deres kamp med at finde sko som var, hvad de kalder “holistisk bæredygtige”.

Ifølge de tre stiftere, samt nævnt i tidligere artikler, produceres der over 23 millarder par sko om året, med hvert par ansvarlig for omkring 32 kilo kulstof emitteret ud i atmosfæren.

“[Sneakersmærker] benytter sig kun af genanvendt polyester, uden at tænke på de andre dele, og producerede sågar [sneakers] på den anden side af planeten… Det var pis, så vi besluttede os for at gøre noget ved det selv.” Fortæller Nicolas Lavigna.

 


 

https://norm.shoes