Notpla emballage

Et bionedbrydeligt plastikalternativ

Det vidst ikke nogle hemmelighed længere, at plastik er et problem. Det er vidst heller ikke nogen hemmelighed at KOLLEKTIONEN’s mission er at bidrage til løsningen af det problem.

Så at vi er ekstraordinært begejstrede når nogen byder ind med alternativer til plastik, burde heller ikke komme som en større overraskelse.

Den bæredygtige startup Notpla er en sådan spiller. De har lige løftet sløret for deres nyeste bud på et plastikalternativ: Spiselig og bionedbrydelig indpakning lavet af tang og planter designet til at erstatte plastikemballage.

Navnet Notpla er en forkortelse af “Not plastik”, altså Ikke plastik. Et navn som refererer til faktum, at mens Notpla emballagen ligner plastik, så er det ren tang og plantestof.

“Notpla er en tang-basereret, bæredygtig emballage startup på en mission for at få emballage som vi kender det til at forsvinde helt naturligt.” fortæller den kreative direktør bag Notpla, Mark Word.

Naturligvis.

“Hvert år bliver der dumpet mere end 8 millioner tons plastik i havene. Verdensopførslen bliver nød til at ændre sig, når det kommer til engangsbrug af plastik.” forklarer han.

Ifølge Notpla’s designteam er materialet 100% bionedbrydeligt og kan endda spises. Hvis komposteret, tager materialet ca. 4 uger at blive nedbrudt.

 


notpla.com