Oplevelsesdesign der tager dig på en rejse ind i en drømmeverden

Designer:
teamLab
Udstilling:
Beyond the Limits

Noget der altid har sat fyrværkeri i gang i mit sind, er mulighederne tilgængelige med oplevelsesdesign. Især som vi bliver rigere, teknologien udvikler sig og flere og flere muligheder åbner op for hvad man kan gøre.

At replikere et drug trip har altid været højt på dagsordenen, og der er man jo allerede kommet ret langt med virtual reality. Men det handler jo ikke bare om at fucke dig og dit hoved op med farver og alle mulige af dens slags finurligheder. Det handler om at sænke dig ned i en drømmeverden, så at det bliver påtvunget dig at genoverveje din virkelighed.

Det Japanske kollektiv teamLab er fornyligt flyttet til La Villette i Paris, hvor de har sat deres nyeste udstilling op, nemlig en sådan drømmeverden vi snakker om her. Men hvor oplevelsen ikke er en passiv oplevelse for brugeren, men en aktiv oplevelse hvor enhver af dine bevægelser eller handlinger ændrer oplevelsen, ved at lade atmosfæren være omskiftelig og flydende. Du er altså ikke bare en voyeur, men en skuespiller i din egen film.

Det er den her slags magi der manifesterer sig når teknologi og kunst finder sammen. Det er virkeligt spændende.