Otranto Bænken

Et møbel fra oldtiden

Objekt:
Otranto Bench
Designer:
Stéphane Parmentier

Studenter af historien lægger ofte en linje der kan følges med en finger direkte fra vores nuværende standpunkt og mere end 2000 år tilbage i tiden til de ældgamle grækere. Jeg er tildels enig. Men så simpel er historien heller ikke. Demokrati f.eks var et fejlet experiment. Det glemmer vi ofte. For ellers ville historien jo næppe være ligeså gloriøs og spændende.

Æstetisk, ligeså som filosofisk, er der da visse elementer fra dengang tilbage, som stadig træder i kraft denne dag idag. Er det slangen med sin hale i munden vi igen her har fat i?

Men lad os snakke lidt om Stéphane Parmentier, designeren bag denne Græsk-Romersk inspirerede designerbænk. Han begyndte sin karriere indenfor mode, hvor han arbejdede og konsulterede sådan giganter som Lanvin, Karl Lagerfeld, Givenchy og Hervé Legér. Derfra rykkede han videre til arkitektur hvor han ligeså også fik prøvet sine talenter af indenfor interiør, møbel og objektdesign. 

Bænken i rampelyset her, inspireret evident af den græske-romerske oldtid og antikvitet, et Pugliansk landskab og en sensibilitet for vores ydre og indre kulturs tidligere iterationer, er blevet til fra osso travertine stenen, hvis kvalitet får en til at erindre om 300 krigere på toppen af et marmorpalads med kastaniefarve nedløbende siderne. Til at toppe det hele af har vi et barberet lammeskind deer blødgører bænken både æstetisk, ligeså som bogstaveligt.