3 brands der laver bæredygtige sneakers

Klæd dig i den grønne drøm

Det er blevet en konkurrence, hvem der kan lave de mest bæredygtige sneakers. Hvem der kan have det mest venlige fodaftryk på klimaet.

Ingen pun ment.

Men det kunne menes, at det er sådan konkurrence ser ud i topform.

Så her præsenterer vi tre skomærker, som rangerer højt på listen over de mest bæredygtige og klimavenlige på sneakers markedet lige nu. De store modemærker inkluderer sådanne kolosser som Adidas og Reebok, såvel som start-ups Native Shoes og Ecoalf, der alle har begivet sig ud på den mission, at reducere fremstillingsprocessernes kuldioxid udslip. Det gør de blandt andet ved at bruge materialer såsom Alge, Ananas fiber, Bioplastik og genanvendte organiske materialer. Ligeså i deres fremstillingspolitiker, hvor der f.eks bliver udforsket lukkede-loop designs, hvor at der kun bliver produceret nyt når det gamle bliver genanvendt.

Af alt hvad vi bærer, har sneakers en af de største fodaftryk på klimaet. De kræver enorme mængder energi at producere, og er for det meste lavet af jomfruplastisk there aldrig nedbrydes. Sneakers, som de traditionelt bliver fremstillet, er en katestrofe for planeten.

Ifølge et studie fra det amerikanske universitet MIT, udleder fremstillingen af et par almene løbesko omtrent 13,6 kilo CO2 udslip.

Hvis man overvejer der så, også overvejer den type sko der også indeholder læder som materiale, og tilføjer den mængde udslip, som kommer fra at opdrætte og slagte køer, for at kunne fremstille materialet, snakker man altså om et endnu højere tal.

Den gode nyhed er at flere og flere brands nu prøver at eksperimentere med forskellige metoder til at nedsætte deres udslip. Så at vi også kan bære sneakers i fremtiden. Eller sko for den sags skyld.

Her er de tre bæredygtige sneakers brands:

 

Plantesko fra Native Shoes

Ved at anvende naturlige materialer såsom økologisk-produceret bomuld, eucalyptus, oliven olie, kork, hamp og ananas fibre, sikrer Native Shoes, at deres produkt passer til navnet. Takket være skoens veganervenlige materialer kan Planteskoen komposteres som ethvert andet organisk materiale, og skoen nedbrydes derefter forholdsvist hurtigt.

 

 

Cotton + Corn sneakers fra Reebok

Sportsmærket Reebok lancerede deres Cotton + Corn initiativ i 2017 som deres bidrag, i forsøget på at reducere modeindustriens negative miljøpåvirkning. Det er en sko der er fremstillet næsten udelukkende af bio-materialerne: Korn, bomuld og plantebaserede olier.

 

 

 

Ocean Legends fra Stella Mcartney og Parley for the Oceans

Modedesigneren Stella McCartney teamede op med miljøforkæmper initiativet Parley for the Oceans sidste år med målet for øjet at skabe et modeprodukt med en positiv effekt på miljøet. Ocean Legends, som skoen hedder, var resultatet. Istedet for at bruge jomfruplastik eller energikrævende polyester, indsamlede de plastik fra verdens have til at fremstille skoen.