Sam Youkilis Fotoskills

Fra Bogotá til Buenos Aires

Fotograf:
Sam Youkilis

Påmindende den unge direktør hers eget eventyr fra Patagonien og nordpå, Sam Youkillis’ – en uden tvivl bedre fotograf end undertegnede – tur gik den modsatte vej fra Bogotá, Colombia til Buenos Aires, Argentina. Udelukkende med bus, vel og mærke, så han fik den hele med på vejen.

Men hvad skiller Sam Youkilis’ fotografi fra mange andre rejse-fotografer, er hvad adskiller, men som binder hans fotografier sammen, en tilsløring af virkelighed. Youkilis blotter både subjekter og sceneri fra deres kontekst, så hvad end vi har at gøre med en ødemark i de Bolivianske Andes. bjerge, eller et badehus i Rosario, er det næsten umuligt at skelne dets lokation.

Hans egen filosofi, er en der ofte dukker op – i min egen oplevelse ihvertfald – blandt gengængerne på vejen, hos dem hvis verden er bare endnu et nabolag, dukker der er en sans for mellemtingene op og rumsterer, de små øjeblikke imellem de store, optakten før klimaksen. Forspillet hvis du vil. Det er her at Youkillis leder efter sine wondershots, sine distilliseeringer af uenligheden i et øjeblik, det synes at han har fundet dem. Men der er jo altid flere, så bon voyage.