Slentren og fotografi

Sébastien Rivet's søgen efter poesi

Titel:
Slentren og Fotografi
Fotograf:
Sébastien Rivet

En slentren, hvis korrekt grebet an, udforsker det indre landskab ligeså vel som det egentlige ydre terræn der bliver færdet. Det er introspektivt imens at det bliver formet af hvordan landet ligger. At vandre er en kunst, hvis lærred er sindet selv, og hvis pensler er fuglenes piben og træernes blide fløjten.

Sébastien Rivet er en fransk-canadisk fotograf, hvis tilgang til sit subjekt og håndværk har lidt af den slags fjer. Fra Asien til Amerikaerne tager han os med på sin slentren igennem de urbane betonjungler, hvis skønhed sjældent bliver set. Selv København kan virke trist og forfaldent hvis man er en Smeagol. Om fotografikunsten fortæller Sébastien Rivet os da også at han: “Elsker stilheden og eneheden ved fotografi. Jeg elsker at udforske byer ved at gå, uden noget specifikt formål, og at efterlade min øjne til sig selv i deres vandren i søgen efter et drys visuelt poesi.”

Så vi får på et sølfad, værker fyldt med melakoliens essens, realismens råhed og det æteriskes blødhed. Detaljerne er spidse.

@sebrivst